تعمیر گیربکس اتوماتیک تعمیرگاه تهران گیربکس

تعمیر گیربکس اتوماتیک بسیار تخصصی است و حتما باید در تعمیرگاه گیربکس اتوماتیک و توسط تعمیرکار گیربکس اتومات که به نحو مناسبی آموزش دیده است به انجام برسد. تهران گیربکس به عنوان بهترین تعمیرگاه گیربکس اتوماتیک از نیروهای زبده و آموزش دیده به عنوان مکانیک گیربکس اتومات سود می برد.

  • در این مجموعه فقط کار گیربکس انجام میشود
  • کار در کمترین زمان ممکن انجام میشود
  • خودروهای داخلی یک روزه و خودروهای خارجی حداکثر دو روزه تحویل میشود
  • گارانتی خودرو به اندازه سی هزار کیلومتر گارانتی معتبر

در ادامه با اقداماتی که باعث کاهش تعمیرات گیربکس اتومات شما خواهد شد و طول عمر گیربکس اتوماتیک خودرو شما را افزایش می دهد آشنا می شویم. همچنین مواردی مانند هزینه تعمیر گیربکس اتومات و دلایل بروز خرابی در قطعات مختلف گیربکس اتومات را بررسی می کنیم.

تعمیر گیربکس اتوماتیک انواع خودروها

گیربکس اتومات چیست؟

به طور کلی هر خودرو از چند بخش اصلی تشکیل شده است. در وجه نظر نیروی محرکه خودرو بخش اول مجموعه تولید نیروی محرکه خودرو یعنی موتور است. بخش بعدی انتقال نیروی محرکه خودرو است که به دو بخش گیربکس و سایر متعلقات یعنی محورها دیفرانسیل و چرخها و… تقسیم می شود. وظیفه اصلی گیربکس تغییر دور موتور است. هر چه دور موتور کاهش یابد به همان نسبت قدرت انتقال یافته به چرخها نیز افزایش می یابد. با توجه به شرایط مختلف جاده و سرعت خودرو می بایست این نسبت تنظیم شود. در خودروهایی با گیربکس دستی وظیفه تنظیم نسبت با راننده است که نسبت مورد نظر خود را تشخیص می دهد و دنده مناسب را انتخاب می کند. اما در گیربکس های اتوماتیک این عمل توسط گیربکس اتوماتیک و به شکل هوشمند به انجام می رسد. در مدل های پیشرفته تر گیربکس اتومات معمولا علاوه بر راحتی رانندگی و نرمی حرکت خودرو افزایش می یابد بلکه حتی مصرف سوخت خودرو نیز کمتر خواهد بود.امروز اکثر خودروهای بروز دنیا یا از گیربکس اتومات استفاده می کنند و یا از گیربکسی سود می برند که قابلیت سوئیچ بین دو حالت اتومات و دستی را داشته باشد تا مصرف کننده بتواند از مزایای گیربکس اتوماتیک بهرمند گردد.

نگهداری صحیح از گیربکس اتوماتیک

هر دستگاه یا تجهیزی که قرار است سالیان سال کار کند قطعا به نگهداری نیازمند است. همانطور که بدن انسان با مراقبت و نگهداری صحیح کمتر دچار بیماری می گردد یک دستگاه نیز با نگهداری اصولی و مراقتب سر وقت می تواند طول عمر بالا بدون خرابی را تجربه کند. برای هر گیربکس اتوماتیک با توجه به کاتالوگ و دفترجه راهنمایی که توسط کمپانی طراحی شده اقداماتی جهت نگهداری صحیح از گیربکس اتومات ذکر شده است اما به طور کلی ماوردی وجود دارند که در همه گیربکس های اتومات مشترک هستند و البته گاهی به طور کامل در کاتالوگ شرح داده نمی شوند و توجه به این موارد می تواند طول عمر گیربکس اتومات شما را افزایش دهد.

مجموعه تهران گیربکس به عنوان بهترین تعمیرگاه گیربکس اتوماتیک در تهران با استفاده از چندین نیروی محتخصص تعمیرکار گیربکس اتوماتیک همواره سعی در افزایش دانش عمومی مشتریان خود در زمیه گیربکس اتومات می باشد.

  • روغن گیربکس اتومات: روغن گیبربکس اتوما را شاید بتوان مهمترین عامل در خرابی های مختلف در گیربکس اتوماتیک در نظر گرفت. تعویض روغن گیربکس اتومات در شرایط مختلف و معمولا بر اساس کیلومتر مشخص شده توسط کمگانی به انجام می رسد اما شرایط خاص دیگری نیز وجود دارد که در ادامه توضیح داده خواهد شد.
  • بازدید ظاهری گیربکس اتومات: بهتر است هر از چند گاهی به بازدید ظاهری وضعیت گیربکس اتوماتیک خودرو خود اقدام کنید موارد مختلف از جمله نشتی یا شل شدن اتصالات می تواند در هنگام بازدید ظاهری گیربکس اتومات به چشم بیاید.
  • علائم هشدار دهنده را جدی بگیرید: علائم هشدار دهنده که نشانه خرابی احتمالی قطعات مختلف گیربکس اتوماتیک شما هستند را جدی بگیرید و در صورت مشاهده هر گونه علامتی هر چه سریع تر به تعمیرگاه گیربکس اتومات جهت عیب یابی مراجعه نمایید.

تعویض روغن گیربکس اتوماتیک

تعویض روغن گیربکس معمولا در خودروهای اتومات بر اساس کیلومتری که توسط کمپانی اعلام شده که معمولا بین 40 تا 120 هزار کیلومتر می باشد به انجام می رسد. به یاد داشته باشید که هر گیربکسی طراحی خاص خود را دارد و حتما می بایست بنا به توصیه سازنده نسبت به تعویض روغن گیربکس اتومات خودرو خود اقدام نمایید. علاوه بر کیلومتر اعلام شده معمولا زمان نیز برای تعویض روغن گیربکس در نظر گرفته می شود. به عبارت دیگر اگر مدت زمان طولانی بگذرد اما شما هنوز به کیلومتر مشخص شده نرسیده باشید نیاز هست که روغن گیربکس اتومات شما تعویض گردد. شما مشخص شده نیز بین یک تا پنج سال متغییر است که توسط سازنده و بنا به طراحی خاص گیربکس اتومات خودرو شما مشخص می شود. اگر از زمان تعیین شده توسط کمپانی اطلاع ندارید می توانید هر 15 هزار کیلومتر را معادل یک سال در نظر بگیرید. به این ترتیب اگر خودرو خود در هر 45 هزار کیلومتر یک بار جهت تعویض روغن گیربکس به تعمیرگاه تخصصی گیربکس اتوماتیک می برید این مسافت معدال سه سال استفاده می باشد و اگر بیش از این طول کشید می بایست روغن گیربکس را تعویض کنید. همچنین حداکثر زمان مفید برای استفاده از روغن گیربکس اتومات پنج سال می باشد و اگر شما هیچ مسافتی را نیز با خودرو طی نکرده اید توصیه می شود حداکثر هر پنج سال یک بار روغن گیربکس اتومات را تعویض نمایید.

نکته مهم دیگر است است که برای تعویض روغن گیربکس خودرو خود حتما به تعمیرگاه تخصصی گیربکس اتومات مراجعه کنید. استفاده از تعمیرکار عمومی که آموزش کافی ندیده است می تواند لطمات جبران ناپذیری را به گیربکس اتوماتیک خودرو شما وارد آورد. مجموعه تهران گیربکس یعنی از معتبرترین مجموعه های تعمیرگاه گیربکس اتوماتیک تهران است که می تواند در این زمینه به شما خدمات دهد.

نکته بعدی در تعویض روغن به شرایطی برمی گردد که قبل از رسیدن کیلومتر و یا زمان تعویض روغن نیز شما می بایست روغن گیربکس را تعویض نمایید. به طور کلی روغن های صنعتی هنگامی که در دستگاه به کار گرفته می شوند خاصیت خود را از دست می دهند و به اصطلاح فاسد می شوند و تعویض روغن گیربکس اتومات نیز دقیقا به همین دلیل است. اما در شرایطی که فشار بیشتری بر گیربکس اتومات وارد آید و یا در شرایط آب و هوایی خاص این فساد روغن زودتر از موعد مقرر پیش می آید و لذا بهتر است زودتر از موعد نستب هب تعویض روغن گیربکس اقدام شود. به عنوان مثال خودرویی که همواره در کوه و کمر و با میزان بار زیاد در حال حرکت است قطعا فشار بیشتری را به مجموعه انتقال قدرت و البته گیربکس خود وارد می آورد و لذا روغن گیربکس این خودرو زودتر از موعد فاسد خواهد شد. توصیه اول در این شرایط این است که بین ده تا پانزده درصد زودتر از موعد اقدام به تعویض روغن گیربکس اتومات نمایید. یعنی اگر کیلومتر تعویض شما 40 هزار عنوان شده شما در 35 هزار کیلومتری روغن گیربکس خود را تعویض نمایید. توصیه دوم این است که در هنگامی که روغن گیربکس را تعویض می کنید از مکانیک گیربکس اتومات خود بخواهید که کیفیت روغن گیربکس را بررسی کند. به صورت عمومی گفته می شود که روغن گیربکس سالم سرخ رنگ و با غلظت یا چسبندگی بالا است و روغن فاسد عموما سیاه رنگ بوده و چسبندگی مناسبی ندارد. اما اجازه دهید تعمیرکار گیربکس اتومات با توجه به تجربه ای که طی سالیان متوالی تعویض روغن کسب کرده به شما بگوید که کیفیت روغن به چه نحوی است. اگر مشخص شود که روغن شما مدتهاست که فاسد شده بدین معناست که یا کیفیت روغن مورد استفاده مناسب نبوده یا به هر دلیلی بر گیربکس اتومات خودرو شما فشار مضاعفی وارد می آید و لذا طبیعی است که می بایست زمان تعویض روغن گیربکس خودرو خود را کاهش دهید. در غیر این صورت می توانید در زمان مقرار و پس از طی کیلومتر مشخص شده توسط کمپانی نسبت به تعویض روغن گیربکس اقدام کنید.

تعویض فیلتر روغن گیربکس اتومات

باور عموم بر این است که فیلترهای صنعتی نیز مانند یک صافی معمولی به مرور زما دچار گرفتگی می شوند و باید تعویض گردند یا اینکه می توان با شستشو و نظافت فیلتر مجددا از آن استفاده کرد. اما موارد مختلف وجود دارد که این بار را به چالش می کشد. نخست آنکه باید در نظر داشته باشید گاهی از اوقات به علت وجود قطعات متعدد متحرک در داخل گیربکس اتومات این احتمال وجود دارد که سایش بین قطعات و چرخدنده ها منجر به ورود براده ها و ذرات بسیار ریز به داخل روغن گیربکس شود. اما روغن گیربکس که همواره در حال عبور از فیلتر روغن می باشد به مرور سوراخها و روزنه های ریز فیلتر را می بندند. با فشار مضاعفی که پمپ روغن وارد می آورد ممکن است این ذرات ریز براده روزنه های فیلتر روغن گیربکس اتومات را تخریب کرده و عبور نمایند. بدین ترتیب هر چند ممکن است با شستشوی فیلتر از نظر ظاهری فیلتر تمیز به نظر برسد و در هنگام کارکرد نیز اختلاف فشار چندانی ملاحظه نمی گردد. روش تست فیلتر روغن که در چندین تعمیرگاه گیربکس اتوماتیک استان تهران، تهران و دیگر شهرها به کار می گیرند تست اختلاف فشار است بدین نحو که اگر فیلتر گرفته باشد اجازه عبور روغن را نخواهد داد و لذا بین قبل و بعد فیلتر اختلاف فشار بیشتری حس می شود و در صورتی که اختلاف فشار زیادی وجود نداشته باشد نشانه سلامت فیلتر است اما با توضیحاتی که داده شد ممکن است هم از نظر ظاهری و هم از نظر تست اختلاف فشار فیلتر روغن گیربکس شما کاملا سالم به نظر برسد اما در واقع این فیلتر معیوب باشد و استفاده از ان به صورت بالقوه خطرات بزرگی را برای قطعات داخلی گیربکس به همراه داشته باشد. لذا توصیه می شود که فیلتر روغن گیربکس اتوماتیک را حتما تعویض نمایید.

زمان تعویض فیلتر روغن گیربکس

زمان تعویض فیلتر روغن نیز مانند زمان تعویض روغن گیربکس توسط کمپانی مشخص می شود اما پیشنهاد کارشناسان تهران گیربکس این است که در هر بار تعویض روغن گیربکس بهتر است فیلتر روغن گیربکس را نیز تعویض نمایید. هر چند در اغلب کمپانی های معتبر دنیا نیز به این نکته توجه شده و زمان تعویض روغن و زمان تعویض فیلتر روغن را برابر در نظر می گیرند اما گاهی باید علاوه بر این تاکید کرد که حتی گاهی از مواقع که زمان تعویض فیلتر روغن فرا نرسیده است اما به دلیلی مانند تعمیرات و… شما نیاز به تعویض روغن گیربکس پیدا می کنید ضروری است که فیلتر روغن گیربکس را نیز تعویض کنید. به عنوان مثال فرض کنید که زمان تعویض روغن و فیلتر روغن گیربکس خودرو شما 40 هزار کیلومتر تعیین شده است. اما پس از طی مسافت 20 هزار کیلومتری شما به علت تعمیرات ناچار باشد روغن گیربکس را تعویض نمایید. در این شرایط روغن جدیدی که تزریق نموده اید 40 هزار کیلومتر دیگر کار خواهد کرد اما زمان باقی مانده معتبر برای فیلتر روغن تنها 20 هزار کیلومتر خواهد بود. قطعا منطقی نیست که هر 20 هزار کیلومتر به تعمیرگاه گیربکس اتومات مراجعه کنید و یک بار فیلتر و دفعه بعد روغن را تعویض کنید بلکه بهتر است در هر بار تعویض وغن فیلتر روغن نیز تعویض شود.

نشتی روغن گیربکس

بهتر است هر از چند گاهی سطح روغن گیربکس اتوماتیک را چک کنید. در برخی موارد این احتمال وجود دارد که سطح روغن گیربکس شما به علت نشتی یا سایر دلایل کاهش یافته باشد. اگر سطح روغن گیربکس کاهش یافت علاوه بر فول کردن میزان کاسته شده لازم است علت کاهش سطح روغن نیز بررسی شود. ممکن است پوسته یا محل ورود محورها به محفظه گیربکس دچار نشتی شده باشند.

به یاد داشته باشید که کاهش سطح روغن در گیربکس عامل اصلی در بروز خراب های متعدد می باشد.

علائم هشدار دهنده خرابی گیربکس اتومات

  • روشن شدن چراغ چک گیربکس اتومات: هر چند بسیاری از خرابی هایی که ممکن است در گیربکس اتومات بروز پیدا کند در توسط سیستم هوشمند گیربکس تومات و سنسورهای قرار داده شده مشخص نمی گردد اما این بسیاری دیگر از اشکالات متداول در گیربکس نیز هست که توسط چراغ چک گیربکس مشخص می شود. روشن شدن چراغ چک گیربکس اتومات به این معناست که حتما ایرادی در بخشی از گیربکس وجود دارد لذا حتی اگر چراغ چک به صورت موقتی روشن و پس از مدتی خاموش شد نیز ضروری است که ایراد مورد ظر عیب یابی گردد. نکته ای که در زمان روشن شدن موقت چراغ چک گیربکس اتومات باید در نظر داشته باشید این است که زمان روشن و خاموش شدن چراغ چک می تواند به تعمیرکار در عیب یابی کمک کند. به عنوان مثال اگر چراغ چک در آغاز حرکت و زمانی که خودرو سرد است روشن می شود و پس از مدتی چراغ خاموش می گردد می تواند نشانه ایراد در کیفیت روغن یا سطح روغن باشد و اگر چراغ چک در زمانی که خودرو فشار زیادی را تحمل می کنند یعنی در سرعتها و شتابهای بالا یا در مسیرهای سربالایی روشن می شود می تواند نشانه دمای غیر مجاز روغن باشد. همچنین اگر چراغ چک گیربکس در حالت خاصی از وضعیت دنده روشن می شود نیز می توان ایراد را در ان وضعیت جستجو کرد. پس تجربیات خود را از رفتار خودرو و زمان روشن شدن چراغ چک یادداشت کنید و با تعمیرکار خود در میان بگذارید.
  • تقه زدن گیربکس اتومات: اگر هر چند ثانیه یک بار صدای تقه از گیربکس اتومات خود می شنوید گیربکس خودرو شما به اصطلاح دچار ایراد تقه زدن شده است. این تقه زدن می تواند دلایل مختلفی داشته باشد از خرابی سوپاپ ها و شیر برقی ها گرفته تا نا میزانی و یا سایش چرخ دنده ها. این علامت در صورتی که به آن توجه نشود ممکن است خیلی زود خرابی های بیشتری را برای گیربکس به همراه داشته باشد. لذا بهتر است در صورت تقه زدن گیربکس به یک تعمیرکار گیربکس اتومات در تهران یا شهر مورد نظر خود مراجعه کنید.
  • صدای زوزه گیربکس اتومات: گاهی مواقع از نوع صدایی که از گیربکس به گوش می رسد و شرایطی که این صدا به گوش می رسد می توان احتمال خرابی قطعه مورد نظر را بهتر تشخیص داد. زوزه کشیدن گیبربکس اتومات گاهی از اوقات به کاهش سطح روغن مربوط می باشد و گاهی اوقات نیز نشانه خرابی فیلتر روغن یا شیر برقیها و یا حتی سایش قطعات متحرک گیربکس است.
  • لرزش گیربکس اتومات: علاوه بر صدا یکی دیگر از نشانه های خرابی گیربکس اتومات به لرزش بیش از حد آن مربوط می باشد. اگر به هر دلیلی حس می کنید که گیربکس اتومات شما دچار لرزش شده است حتی اگر پس از مدتی این لرزش بر طرف شد حتما به تعمیرگاه گیربکس اتومات مراجعه نمایید. مهمترین عوامل لرزش گیربکس اتومات به شل بودن اتصالات و یا نا میزانی محورها و چرخ دنده ها مربوط می باشد. علی الخصوص اگر گیربکس خود را اخیرا تعمیر گرده باشید ممکن است هنگام مونتاژ و نصب گیربکس اتصالات به درستی بسته نشده باشند و لرزش گیربکس نیز ناشی از همین مورد باشد. به همین دلیل است که همواره توصیه می شود اگر در تهران هستید حتما به معتبرین ترین تعمیرگاه گیربکس اتومات در تهران مراجعه کنید تا تعمیرکار گیربکس اتوماتیک در تهران که آموزش دیده و با تجربه است از خودرو شما بازدید به عمل آورد. مجموعه تهران گیربکس با ضمانت قطعات و خدمات با کیفیت در خدمت هموطنان عزیز می باشد.
  • گاز هرز خوردن خودرو: در برخی از مواقع این احتمال وجود دارد که خودرو گاز هرز بخورد. گاز هرز خوردن خودرو گاهی از اوقات به مجموعه موتور مربوط می شود اما در اکثر مواقع عیب اصلی در گیربکس اتومات است. علی الخصوص اگر کلاچ گیربکس اتومات دچار سایش شده یا به خوبی قفل نشود در سرعت های بالا خودرو با مشکل گاز هرز خوردن مواجه خواهد شد.
  • بوی سوختگی از گیربکس اتومات: در موارد بسیار خاصی که فشار زیادی بر گیربکس اتومات وارد بیاید ممکن است بوی سوختگی از آن به مشام برسد. بوی سوختگی می تواند به علت دمای بالای روغن و یا به علت بروز خرابی در قطعات برقی و آمپر کشیدن انها و یا سوختگی سیم و دیگر قطعات مربوط باشد. در هر صورت بهتر است خودرو خود را به تعمیرگاه گیربکس اتوماتیک در تهران نشان داده و از سلامت آن اطمینان حاصل نمایید.
  • اختلال در تعویض دنده گیربکس اتومات: گاهی پیش می اید که هنگام تعویض حالت دنده به مشکل بر می خورید یعنی یا دنده از حالتی که در ان قرار می گیرد خود به خود خارج می شود که به آن به اصطلاح در رفتن دنده می گویند و یا اینکه به سختی جا می خورد و یا حتی ممکن است در وضعیت خاصی قفل شود و تغییر وضعیت امکان پذیر نباشد. در همه این موارد باید هر چه سریعتر به تعمیرگاه مجاز گیربکس اتومات مراجعه کنید.

در صورتی که هر یک از نشانه های فوق را ملاحظه کردید هر چه سریعتر به تعمیرگاه تخصصی خودرو خود مراجعه کنید اگر خودرو شما محصول ایران خودرو باشد باید به تعمیرگاه تخصصی گیربکس اتوماتیک ایران خودرو مراجعه کنید و اگر خودرو شما محصول هر کمپانی دیگری باشد باید به تعمیرگاه تخصصی همان کمپانی مراجعه نمایید. مجموعه تهران گیربکس از تعمیرکاران حرفه ای و متخصص در خودرو های مختلف داخلی و خارجی بهره می برد که با استفاده از قطعات اصلی تعمیرات تخصصی و کارآمد را به مشتریان خود ارائه می کند.

رانندگی و استفاده صحیح از گیربکس اتوماتیک

تا اینجا در مورد نشانه های خرابی و تعمیر گیربکس اتوماتیک صحبت کردیم. همچنین موارد فنی در خصوص نگهداری گیربکس اتومات نیز شرح داده شد. اما موارد دیگری نیز وجود دارد که با رعایت انها می توانید به طول عمر بیشتر گیربکس اتومات خود کمک کنید. در ادامه به برخی از توصیه ها در خصوص استفاده صحیح از گیربکس اتومات اشاره می کنیم:

  • به گیربکس اتومات خود توجه کنید: همواره سعی کنید صدا یا لرزش معمول و عادی گیربکس اتومات را در شرایطی که خرابی خاصی ندارد مورد توجه قرار دهید تا در صورت هر گونه تغییر در صدا یا لرزش گیربکس هر چه زودتر متوجه خرابی آن شده و نسبت به تعمیر گیربکس اتومات اقدام نمایید.
  • از رانندگی غیر متعارف اجتناب کنید: هر چند معمولا خودروهایی از گیربکس اتومات بهره می برند که طراحی بروز و با تکنولوژی بالا داشته و برای تحمل شرایط مختلف طراحی شده اند. اما در هر صورت فشار مضاعف بر گیربکس اتومات باعث تضعیف گیربکس و کاهش طول عمر ان خواهد شد. شرایطی که باعث فشار بر روی گیربکس می شود مانند رانندگی های غیر متعارف و با تغییر شتاب و سرعت مکرر مانند گاز و ترمز های پیاپی و یا حمل بار با سرعت بالا و یا عبور از سربالایی و جاده های پر پیچ و خم با سرعتهای بالا علاوه بر اینکه احتمال حادثه را برای شما افزایش خواهد داد منجر به فشار مضاعف بر گیربکس شده و احتمال خرابی گیربکس اتومات خودرو شما را نیز افزایش خواهد داد. پس بهتر است حدالمقدور با فشار نرم بر روی پدال گاز و با رانندگی متعارف ایمنی خود و گیربکس اتومات خودرو خود را بدست آورید.
  • رینگ لاستیک و دیگر قطعاتی که در خودرو به کار گرفته می شود بر اساس طراحی کلی خودرو در نظر گرفته شده اند. اگر به صورت خودمختار و سلیقه ای رینگ و لاستیک و یا سایر قطعات و متعلقات خودرو را تغییر دهید و یا ارتفاع خودرو را بیش از حد کاهش یا افزایش دهید همه اینها به گیربکس اتومات فشار غیر عادی را اعمال می کند که از فشار محاسبه شده در طراحی خودرو بیشتر است و قطعا می تواند عامل بروز خرابی در قطعات مختلف خودرو شود.
  • مجموعه گیرکس اتومات به سیستم برق خودرو وابسته است و در صورت تضعیف سیستم برق خودرو این احتمال که برای گیربکس اتومات نیز مشکلی بوجود آید حس می شود. لذا از نصب وسایل غیرضروری مانند چراغهای اضافی که سیستم برق را با مشکل مواجه می کنند خودداری کنید.
  • خودروهای پیشرفته و مدل بالا معمولا مشکلی با کارواش یا موتور شویی ندارند اما در صورتی که ایرادی در گیربکس اتومات شما وجود داشته باشد یا در صورت هر گونه نشتی در بدنه گیربکس ممکن است موتور شویی به گیربکس اتومات لطمه وارد کند. پیشنهاد می شود برای حفظ سلامت قطعات داخلی خودرو اصرار زیادی به موتور شویی نداشته باشید و تعداد موتور شویی خودرو در طول سال را کاهش دهید. البته باید در نظر داشت که گاهی برای انجام هر چه بهتر بازدید ظاهری موتور شویی می تواند مفید باشد.
  • از بکس کردن خودرو های سنگین و یا بکسل کردن در سطوح سر بالایی اجتناب کنید چرا که این مسئله نیز به فشار مضاعف بر گیربکس خودرو منجر خواهد شد. اگر چاره ای جز بکسل کردن ندارید سعی کنید حدالمقدور سرعت خود را حفظ کنید و حرکت نرم و آرامی داشته باشید.
  • در برخی از مدلهای گیربکس اتومات هر چند گاهی کمپانی سازنده برنامه کامپیوتری گیربکس اتومات را بروزرسانی می کند اگر مطلع شدید که بروزرسانی جدیدی از برنامه کامپیوتری گیربکس اتومات موجود است نسبت به بروزرسانی آن اقدام کنید.

اگر بدنبال بهترین تعمیرگاه گیربکس اتوماتیک شرق تهران یا تعمیرگاه گیربکس اتوماتیک غرب تهران هستید و می خواهید خودرو خود را به مجموعه ای مطمئن و کارآمد بسپارید به شما مجموعه تهران گیربکس را پیشنهاد می کنیم.

افزایش دمای گیربکس اتومات

یکی از مهمترین عواملی که نشان دهنده ایجاد خطا در عملکرد گیربکس است دمای غیر عادی آن است. برای تست دمای گیربکس بهتر است از ترمومتر لیزری استفاده کنید. بدین منظور ابتدا خودرو را در مسافتی طولانی تحت فشار قرار دهید و سپس دمای گیربکس را اندازه بگیرید. افزایش دمای گیربکس می تواند نشانی از اختلال در سیستم روغن گیربکس و یا کاهش سطح روغن و یا خرابی قطعات مختلفی مانند شیر برقیها و یا حتی خرابی اویل پمپ باشد. افزایش دمای روغن گیربکس اتومات باعث کاهش طول عمر روغن گیربکس نیز خواهد شد.

تعمیر اضطراری گیربکس اتومات

در برخی موارد ممکن است در جاده یا جایی که به هر حال به تعمیرگاه گیربکس اتومات دسترسی نداشته باشید گیربکس خودرو شما خراب شود. در این مواقع می توان به صورت اضطراری و موقتی گیربکس را رفع عیب نمود تا در زمان مناسب به تعمیرگاه مراجعه کرد. برخی از تعمیرات اضطراری گیربکس خودرو در ادامه ذکر می شود.

  • ممکن است خرابی گیربکس به علت تعمیرات و یا در هنگام تعویض روغن رخ دهد. در این مورد این احتمال وجود دارد که برنامه کامپیوتری گیربکس به خوبی تنظیم نشده باشد. لذا خودرو خود را خاموش کنید سپس دنده را در وضعیت خلاص قرار دهید و بدون فشردن هیچ دکمه یا پدالی خودرو را روشن کنید. پس از سی ثانیه مجددا خودرو را خاموش کنید و این کار را سه مرتبه تکرار کنید. بسیاری از مواقع با این عملکرد گیربکس اتومات مجددا به کار می افتد.
  • در برخی از مواقع خرابی گیربکس به علت فشار بالا و دمای بسیار زیاد آن است که منجر به گیرپاژ کردن گیربکس و به اصطلاح قفل شدن آن می شود. در این صورت در اولین مکان ممکن خودرو را پارک کرده وآن را خاموش کنید. حداقل یک یا دو ساعت خودرو را در حالت خاموش قرار دهید. می توانید در این وضعیت کاپوت جلو را نیز بالا بزنید و پس از اینکه مطمئن شدید قطعات داخلی گیربکس اتومات به دمای نرمال رسیده اند مجددا خودرو را روشن کنید. گاهی پیش می اید که همین فرایند ساده امکان استفاده مجدد از گیربکس اتومات را فراهم می اورد.

هزینه تعمیر گیربکس اتومات

گیربکس اتومات تجهیز پیشرفته ای است که از قطعات مختلفی تشکیل شده است و بروز مشکل در هر کدام از این قطعات ممکن است در عملکرد گیربکس اختلال ایجاد کند. لذا هزینه تعمیر گیربکس اتومات نیز بسته به نوع خرابی ایجاد شده در گیربکس متفاوت است و ممکن است با هزینه کم یا زیاد به انجام برسد. نکته مهمی که در خصوص هزینه تعمیر گیربکس اتومات باید مد نظر قرار دهید این است که حتما از تعمیرکار بخواهید که از قطعات اصلی استفاده کند و برای عیب یابی زمان مناسب بگذارد تا ناچار به تعمیرات دوباره نشوید.

سوالات متداول تعمیر گیربکس اتومات

آیا در روغن گیربکس اتومات هم مثل روغن موتور نیاز به تعویض دارد ؟

همانطور که توضیح داده شد نه تنها روغن گیربکس اتومات نیاز به تعویض دارد بلکه توجه به آن علی الخصوص از نظر کاهش سطح و یا کیفیت روغن می تواند از بروز خرابی های متعدد جلوگیری کند.

آیا انجام سرویس‌های دوره‌ای گیربکس زمان بندی خاصی دارد ؟

هر چند زمان بندی خاصی از سوی کمپانی سازنده خودرو برای سرویسهای دوره علی الخصوص تعویض روغن و فیلتر روغن تعریف می شود اما بهتر است به توصیه های فنی که در این مقاله ذکر شد توجه شود.

مهمترین علت تقه زدن گیربکس اتوماتیک چیست ؟

شل شدن اتصالات گیربکس اتومات و خرابی قطعات مختلف مانند شیر برقی ها و سوپاپها و چرخ دنده ها می تواند علت تقه زدن گیربکس اتومات شود.

چرا گیربکس اتوماتیک زوزه می‌کشد ؟

زوزه کشیدن گیربکس اتومات می تواند دلایل مختلفی داشته باشد. به یاد داشته باشید که در برخی اوقات و برخی خودروها طبیعی است که در سرعت بسیار بالا صدای خفیف زوزه کشیدن گیربکس اتومات به گوش برسد اما اگر این صدا افزایش یافت یا نسبت به حالت معمولی تغییر کرد حتما باید خودرو را به تعمیرگاه تخصصی گیربکس اتومات نشان دهید.

مهمترین دلیل هزر گاز خوردن گیربکس اتوماتیک چیست ؟

هر گونه اختلال در فرایند انتقال قدرت در گیربکس اتوماتیک می تواند منجر به اختلال در شتاب گرفتن خودرو یا به اصطلاح گاز هرز خوردن ماشین منجر شود. لذا پیشنهاد می کنیم گاز هرز خورن خودرو را جدی بگرید. دلیل عمده گاز هرز خوردن گیربکس اتومات را می توان به ایراد در صفحه کلاچ مربوط دانست.

معنی خلاص شدن در گیربکس اتوماتیک چیست؟

خلاص شدن خودرو در دو حال رخ می دهد حالت اول این است که وقتی دنده را در وضعیت قرار می دهید خود به خود از وضعیت خود خارج شده و خودرو در حالت خلاص قرار می گیرد. حالت دوم بدین صورت است که دنده در وضعیت مورد نظر شما قرار دارد اما به نظر می رسد قادر به حرکت نیستید و در واقع گیربکس اتومات در وضعیت خلاص باقی مانده است.

وقوع حالت اضطراری گیربکس اتوماتیک در دنده 3 چه معنایی دارد ؟

در این حالت گیربکس در وضعیت دنده سه قفل می شود و شما نمی توانید دنده گیربکس اتوماتیک خودرو خود را تغییر دهید. در صورت بروز این مشکل مانند آنچه در بخش تعمیر اضطراری در بالا ذکر شد عمل کنید و در اولین فرصت به تعمیرگاه مجاز گیربکس اتومات مراجعه نمایید.

چرا دنده در حالت پارک گیر میکند؟

مشکلات مختلف در سیستم تعلیق یا ترمز خودرو و یا حتی بروز ایراد در سیستم برق خودرو سبب گیر کردن دنده در حالت پارک خواهد شد.

چرا خودرو اتوماتیک من هنگام حرکت دارای لرزش است ؟

دلیل لرزش خودرو می تواند شل بودن اتصالات یا ایراد در سیستم روغن و یا حتی آنبالانس شدن قطعات متحرکت و شافتهای گیربکس اتوماتیک باشد.

آیا  موضوع تعویض روغن در گیربکس‌ هیبریدی هم مانند گیربکس های اتوماتیک وجود دارد ؟

در تمام گیربکس های اتوماتیک بحث تعویض روغن وجود دارد و می بایست در کیلومتر مشخص شده روغن گیربکس اتومات تعویض گردد