نمایان شدن هر کدام از علائم زیر در خودروی ام وی ام x22 نشان از خرابی گیربکس اتوماتیک دارد که در این صورت مراجعه به تعمیرگاه گیربکس اتومات ضرورت می یابد.
- هشدار زدن چراغ چک جعبه دنده
- تقه زدن گیربکس ام وی ام x22
- لرزش گیربکس اتوماتیک خودرو
- سوختگی گیربکس اتومات
- نشت و کاهش سطح روغن
- صدای ناشناخته از گیربکس
- گاز هرز خوردن خودروی ام وی ام x22
- ضربه هنگام توقف خودرو
- داغ شدن گیربکس بر اثر حرارت بالا
- خلاص شدن ناگهانی دنده حین رانندگی
- مشکل تعویض دنده
- ضعیف شدن شتاب خودرو
بیش از 20 سال است که تعمیرگاه ما در زمینه تعمیر حرفه ای گیربکس های اتوماتیک از جمله تعمیر گیربکس ام وی ام فعالیت دارد.
در صورتی که علائم خرابی گیربکس در خودروی شما ظاهر شد و نمیدانستید چه کاری انجام دهید می توانید از تعمیرکاران تهران گیربکس مشاوره بگیرید.
پس برای انجام مشاوره تخصصی، اقدامات عیب یابی و تعمیر گیربکس و دانستن هزینه تعمیر با ما تماس بگیرید.
آدرس ما: تهران، انتهای یادگار امام جنوب، سی متری جی (علی بختیاری)، نرسیده به چراغ قرمز هرمزان (به سمت آیت الله سعیدی) پلاک ۱۹۳، تعمیرگاه تخصصی تهران گیربکس
خدمات و مزایای تهران گیربکس برای تعمیر گیربکس ام وی ام x22
- سرویس های دوره ای گیربکس اتوماتیک مانند تعویض و فیلتر روغن
- تعمیر گیربکس ام وی ام x22 به صورت حرفه ای و با گارانتی
- کاربرد تجهیزات به روز در تعویض و تعمیر گیربکس ام وی ام x22
- استفاده از تجهیزات مدرن برای معاینه گیربکس اتوماتیک
- عیب یابی رایگان گیربکس ام وی ام x22
- کاربرد قطعات یدکی با کیفیت و اورجینال برای گیربکس با هزینه پایین
در ادامه به طور مفصل به معرفی گیربکس ام وی ام x22، اجزا، مزایا و معایب، نحوه عملکرد، تعمیر گیربکس ام وی ام x22 و هزینه های تعمیر آن پرداخته ایم.
هزینه تعمیر گیربکس ام وی ام x22
هزینه تعمیر گیربکس ام وی ام x22 همیشه ثابت نیست و با توجه به عوامل مختلفی از جمله نوع خرابی، برند خودرو و قطعات آسیب دیده متغیر است.
جدول هزینه تعمیر گیربکس ام وی ام x22:
عنوان | هزینه تعمیر گیربکس ام وی ام x22 |
هزینه تعویض روغن گیربکس اتومات | 2.2 میلیون تومان |
پیاده و سوار کردن موتور و متعلقات جهت تعویض واشر سرسیلندر | 7 میلیون تومان |
تعویض عملگرهای سر میل سوپاپ | 4 میلیون تومان |
هزینه تعمیر تقه زدن گیربکس | 3 میلیون تومان |
تعمیر کامل موتور ام وی ام x22 | 25 میلیون تومان |
سرویس یا تعویض شیر های OCV | 900 هزار تومان |
هزینه تعمیر زوزه کشیدن گیربکس خودرو | 4 میلیون تومان |
هزینه تعمیر خلاص شدن دنده گیربکس ام وی ام x22 | 3.3 میلیون تومان |
هزینه تعمیر در رفتن دنده گیربکس اتومات | 3 میلیون تومان |
هزینه تعمیر گیر کردن دنده در حالت P | 4 میلیون تومان |
هزینه تعمیر گاز هرز خوردن گیربکس ام وی ام x22 | 3 میلیون تومان |
باز و بستن سینی و کارتل و تعویض اویل پمپ | 4.5 میلیون تومان |
هزینه تعمیر توربین گیربکس اتومات | 2 میلیون تومان |
هزینه تعمیر ساعت گیربکس ام وی ام x22 | 2.4 میلیون تومان |
تعویض واشر درب سوپاپ | 1 میلیون تومان |
تعویض واتر پمپ و باز و بستن تسمه تایم | 4 میلیون تومان |
استعلام هزینه تعمیر: 09122005630
معرفی خودروی ام وی ام x22
ام وی ام x22 یک کراس اور شهری است که توسط شرکت مدیران خودرو در سال ۹۶ وارد بازار ایران شد و در بازارهای جهانی به نام چری تیگو ۲ شناخته شده است. این خودرو در نمایشگاه پکن برای اولین بار در سال ۲۰۱۶ به نمایش گذاشته شد. X22 قبلاً در شش تیپ مختلف عرضه شد، اما اکنون در چهار با مدل جعبه دنده دستی و اتومات در بازار کشور وجود دارد. تمامی آنها پیشرانه مشترکی دارند و دلیل وجود تیپ های مختلف فقط تفاوت در گیربکس و امکانات آنهاست.
مزایای ام وی ام X22: طبق گفته های شرکت چری در طراحی این خودرو از زبان جدید طراحی استفاده شده و سبب جوان پسندانه بودن و محبوبیت بالای آن شده است . ام وی ام x22 دارای پیشرانه ۴ سیلندر ۱۴۹۷ سی سی است که توانایی تولید ۱.۵ اسب بخار قدرت تولید و ۶۰۰۰ دور در دقیقه را دارد و از ۱۳۵ نیوتن متر گشتاور در ۲۷۵۰ دور در دقیقه برخوردار است.
با توجه به اعداد ذکر شده پیشرانه این خودرو ضعیف بوده و نمی تواند برای افرادی که به رانندگی پرشتاب علاقه دارند رضایت بخش باشد.
چری برای انتقال نیرو به چرخ های جلو این خودرو از گیربکس ۵ سرعته دستی و در مدل های اتومات از گیربکس ۴ سرعته اتوماتیک استفاده کرده است. وجود دنده اتومات این خودرو بر خلاف دیگر کراس اوور های چینی cvt نیست و عملکرد مناسبی دارد.
ام وی ام x22 به جعبه دنده اتوماتیک AT مجهز است و امروزه به یکی از پرکاربردترین گیربکس های اتوماتیک تبدیل شده که به گیربکس سیاره ای هم معروف است؛ زیرا نیروی تولیدی را به وسیله چرخ دنده های سیاره ای منتقل میکند. این قطعه مهمترین قسمت ایکس ۲۲ است؛ زیرا باعث تجربه بهتر رانندگی شده و به دلیل عدم وجود کلاچ، استهلاک خودرو را کاهش می دهد. این در حالی است که در جدیدترین سری این خودرو که x22 پرو نام دارد دارای گیربکس ۹ سرعته cvt می باشد.
معایب ام وی ام X22: این خودرو مصرف سوخت بالایی دارد و شتاب موتور آن کم است. سواری آن کمی خشک است و از نظر ساخت کیفیت مطلوبی ندارد. موتور این خودرو ضعیف است و هزینه تعویض قطعات آن نسبت به دیگر خودرو ها بالا می باشد.
ایمنی ام وی ام X22: این خودرو با داشتن سیستم کنترل ترمز، سیستم کنترل فشار لاستیک، سیستم کنرل حرکت در سربالایی ها و سیستم کشش خودرو امنیت سرنشینان را تضمین می کند.
هدف ما از این نوشته بررسی تعمیر گیربکس اتوماتیک ام وی ام x22 و نکات مرتبط با آن مانند هزینه تعمیر علائم خرابی و … است تا ابهامات شما را در این رابطه به طور کامل برطرف کنیم. تا پایان همراه ما باشید.
نشانه های هشدار دهنده خرابی گیربکس ام وی ام x22
هشدار زدن چراغ چک جعبه دنده: روشن شدن این چراغ در خودرو به عنوان یک هشدار برای خرابی گیربکس اتوماتیک می باشد که ضروری است سریعا بررسی شود. چراغ چک گیربکس زمانی هشدار می دهد که نشانه های خرابی سنسور، اختلالات برقی، کمبود روغن و … در گیربکس ظاهر شوند.
تقه زدن گیربکس: وجود مشکلات برقی در خودرو، نبود روغن کافی، خرابی دسته موتور گیربکس منجر به تقه زدن گیربکس اتوماتیک می شوند که در این صورت لازم است به تعمیرگاه مراجعه کرده و مشکل گیربکس خودروی خود را برطرف کنید.
نشت و کاهش سطح روغن: وجود روغن برای گیربکس بسیار مهم است و میتواند دمای گیربکس را تنظیم کند. گاهی اوقات بر اثر خرابی برخی از قطعات، گیربکس شروع به روغن ریزی می کند و سطح روغن آن کاهش می یابد. در چنین مواقعی مراجعه به تعمیرگاه گیربکس اتوماتیک برای تعویض روغن ضرورت می یابد.
خلاص شدن ناگهانی دنده حین رانندگی: شاید برای شما اتفاق افتاده باشد که حین رانندگی خودرو در حالت خلاص قرار می گیرد که نشان از وجود مشکل در گیربکس خودرو دارد. خلاصی دنده بر اثر خرابی توربین، کم شدن روغن، خرابی چرخ دنده ها و هرز شدن پلوس اتفاق می افتد.
مشکل تعویض دنده: خرابی گیربکس اتوماتیک می تواند منجر به تاخیر در تعویض دنده یا عوض نشدن دنده نیز شود که دلیل آن نشت روغن می باشد.
تماس با سرپرست تعمیرگاه: 09122005630
تعمیر گیربکس اتوماتیک ام وی ام x22
سیستم انتقال قدرت اتوماتیک AT یکی از معروف ترین جعبه دنده های اتومات است که تمامی شرکت های خودروسازی از آن در محصولات جدید خود استفاده میکنند. با وجود عرضه جعبه دنده های جدید تر مانند CVT و DCT اما باز AT به دلیل عملکرد فوق العاده ای که دارد توانسته عنوان محبوبترین گیربکس را به خود اختصاص دهد. به همین دلیل است که شرکت چینی چری از آن در خودروی X22 استفاده کرده و محبوبیت خود را دو چندان کرده است.
همانطور که گفته شد بر خلاف بسیاری از خودروهای چینی در این خودرو از گیربکس AT استفاده شده که باعث شده تعمیر آن در مقایسه با تعمیر گیربکس ام وی ام X33 متفاوت باشد. در این سیستم عمل تعویض دنده به صورت خودکار انجام می گیرد و هیچ خبری از پدال کلاچ در داخل کابین خودرو نیست. در این سیستم به جای دنده های جعبه دنده دستی که با گرفتن کلاچ قابل تغییر بودند حالت های مختلفی برای رانندگی وجود دارد که تنها با فشردن پدال ترمز می توان آنها را تغییر داد. این حالت ها شامل حالت پارک (P)، حالت دنده عقب (R)، حالت خلاص (N)، حالت حرکت (D)، حالت دنده سنگین (L) و حالت دستی (M) است.
این قطعه یکی از پیچیده ترین قطعات خودرو می باشد که از اجزای ریز و درشت ساخته شده و هر خودرویی برای به دست آوردن نیروی حرکت به آن نیاز دارد. سیستم انتقال قدرت نیرو تولیدی توسط موتور را به چرخ های خودرو انتقال میدهد و به نوعی عامل حرکت آن به حساب می آید.
اجزای گیربکس اتوماتیک x22
مبدل گشتاور یا تورک کانورتر : نقش مبدل گشتاور در جعبه دنده اتومات همان نقش دیسک و صفحه در جعبه دنده دستی است که انتقال توان کنترل شده از موتور به گیربکس ر برعهده دارند. مبدل گشتاور از سه قطعه تشکیل شده که شامل پمپ، استاتور و توربین است.
پمپ به طور مستقیم نیرو را از موتور دریافت می کند و می چرخد. با این چرخش روغن داخل مبدل گشتاور شروع به حرکت میکند و از طریق کابل های مخصوص داخل پمپ به سمت استاتور میرود. استاتور جهت روغن را تغییر می دهد و به سرعت و فشار بیشتری به سمت توربین می فرستد، به این ترتیب باعث حرکت توربین خواهد شد. حرکت توربین به دلیل اتصال به شفت ورودی باعث حرکت جعبه دنده می شود. لازم به ذکر است که همواره سرعت توربین از سرعت پمپ کمتر است.
جعبه دنده سیاره ای : این مجموعه در سیستم انتقال قدرت اتوماتیک نقش دنده های مختلف گیربکس دستی را بر عهده دارد. شکل این جعبه دنده شبیه منظومه شمسی است که متشکل از یک دنده خورشیدی در مرکز که به شفت میانی و خروجی جعبهدنده اتصال پیدا کرده است و چند چرخ دنده که به آنها دنده سیاره می گویند و به دور مرکز در حال حرکت اند. دور این دنده ها توسط یک چرخ دنده رینگی بزرگ احاطه شده که آن نیز به شفت خروجی متصل است. این دنده های سیاره ای ارتباط دهنده دنده خورشیدی و دنده رینگی اند. این مجموعه با حرکت خود باعث ایجاد ضرایب مختلف دنده خواهد شد.
اگر سرعت حرکت دنده خورشیدی از دنده رینگی بیشتر باشد ضریب دنده سنگین میشود. اما اگر سرعت حرکت دنده رینگی از خورشیدی بیشتر باشد ضریب دنده سبک خواهد شد. اگر سرعت این دنده ها یکسان باشد انتقال نیرو نیز به صورت مستقیم انجام خواهد گرفت.
سیستم کنترل کننده هیدرولیکی : این سیستم در تمام گیربکس های اتوماتیک دیگر به صورت الکترونیکی مدیریت میشود، اما در AT یک سیستم کنترل کننده هیدرولیکی است که شامل چندین عضو اویل پمپ، کانال های روغنی (ساعتی) و شیر برقی است. اویل پمپ باعث چرخش روغن در داخل ساعتی جعبهدنده خواهد شد و شیر برقی ها هم مسیر حرکت روغن را در ساعتی تعیین می کند. روغن گیربکس وارد شده به گیربکس بر روی صفحه کلاچ ایجاد فشار و آن را درگیر میکند و باعث تغییر سرعت چرخش مجموعه دنده سیاره شده و عمل تعویض دنده به صورت خودکار انجام خواهد گرفت.
نحوه عملکرد گیربکس اتوماتیک ام وی ام x22
همانطور که ذکر کردیم سیستم انتقال قدرت ATاز سه بخش مبدل گشتاور، مجموعه دنده سیاره ای و سیستم کنترل کننده هیدرولیکی تشکیل شده است. مبدل گشتاور نیرو را به طور مستقیم از موتور میگیرد و پس از تعدیل آن را از طریق شفت ورودی به جعبه دنده انتقال میدهد. در جعبه دنده نیروی ورودی به شفت میانی انتقال می یابد. آخرین مجموعه دنده سیاره ای که در انتهای سیستم انتقال قدرت قرار گرفته به شفت خروجی متصل بوده و سرعت گردش آن باعث تعیین ضریب دنده می شود. دیگر دنده های سیاره گیربکس به صورت توالی به هم متصل اند و در آخر به دنده سیاره اصلی متصل خواهد شد. وظیفه این دنده ها این است که با چرخش با سرعتهای مختلف سرعت دنده سیاره ای اصلی را تنظیم می کنند اما نحوه انجام آن چگونه است؟ در قسمت داخلی جعبه دنده اتوماتیک x22 چند پک کلاچ وجود دارد که بر روی ورودی شفت و دور دنده سیاره ای قرار گرفته اند و با درگیر شدن همزمان باعث تنظیم سرعت دنده سیارهای خواهند شد.
سیستم کنترل کننده هیدرولیکی وظیفه درگیر کردن کلاچ ها را بر عهده دارد. برای این عمل شیر برقی مرتبط با هر کلاچ فعال می شود و روغن را پرفشار در ساعتی گیربکس به سمت کلاچ مدنظر انتقال میدهد. با رسیدن روغن به جعبه دنده به وسیله کانالهای ساعتی کلاچ متصل می شود تا دنده سیاره ای به سرعت مدنظر برسد.
کارهایی که هنگام رانندگی با ام وی ام x22 باید از آنها اجتناب کنید.
پشت چراغ قرمز دنده را روی حالت N قرار ندهید : بسیاری از رانندگان برای کاهش مصرف سوخت و جلوگیری از استهلاک جعبه دنده خودرویشان در توقف های کوتاه مانند توقف پشت چراغ قرمز دنده را روی حالت خلاص قرار می دهند. اما بهتر است که دنده در همان حالت D باقی بماند و پاهایتان را روی ترمز قرار دهید. در حالت کلی بهتر است که در توقف های کوتاه مدت دنده را خلاص نکنید زیرا باعث استهلاک گیربکس خواهد شد.
در سرازیری ها دنده را خلاص نکنید : بعضی از افراد جهت کاهش مصرف سوخت و اصطکاک جعبه دنده در سرازیری ها دنده را خلاص می کنند. در حالی که این کار نتیجه عکس دارد و باعث ایجاد مشکل در کارکرد قطعات سیستم انتقال قدرت خواهد شد و به مرور خراب شدن آنها را در پی دارد. این کار علاوه بر اینکه مفید نیست بلکه حادثه آفرین هم است؛ زیرا با خلاص کردن دنده کنترل خودرو مشکلتر خواهد شد.
قبل از قرار دادن دنده در حالت D گاز ندهید : اکثر افراد این کار را به صورت مکرر با خودروهای دنده دستی انجام میدهند. اما اگر صاحب x22 اتوماتیک هستید تحت هیچ شرایطی این کار را انجام ندهید؛ زیرا باعث اصطکاک بیشتر قطعات و در طولانی مدت باعث استهلاک بیشتر جعبه دنده خودرویتان خواهد شد.
در حال حرکت حالت دنده را تغییر ندهید :انجام این کار زیان زیادی برای سیستم انتقال قدرت خودرویتان دارد و موجب تغییر سریع وضعیت اجزای آن خواهد شد و به مرور خرابی آنها را به دنبال دارد. برای تغییر حالت ابتدا باید پدال ترمز را فشار دهید و سپس دنده را تغییر دهید. منظور از تغییر در حالت ها، درایو، پارک و خلاص است که مشکل آفرین است.
قبل از توقف کامل دنده را در حالت P قرار ندهید : قرار دادن دنده در حالت پارک باعث قرار گرفتن پین قفل کننده داخل دنده متصل به شفت خروجی خواهد شد. انجام این کار در حالت حرکت خودرو باعث افزایش خطر شکستن این پین میشود، سپس ابتدا به صورت کامل توقف و دنده را روی حالت P قرار دهید.
در مکان های شیب دار به درستی توقف کنید : برای توقف در سطوح شیبدار بهتر است که ابتدا ترمز دستی را بکشید و سپس دنده را روی حالت پارک قرار دهید، این کار مانع از وارد شدن فشار مضاعف به جعبه دنده می شود.
تفاوت دو گیربکس اتوماتیک AT و CVT
همانطور که در ابتدای صفحه ذکر کردیم در مدلهای جدید ام وی ام X22 از جعبه دنده ۹ سرعته CVT استفاده شده است .AT و CVT امروزه متداول ترین نوع گیربکس موجود در خودروهای دنیا اند و از این رو شرکت پرآوازه چری نیز از آنها در محصولات خود استفاده کرده است. اما تفاوت این دو در مصرف سوخت، تجربه رانندگی و ضریب دنده است.
مصرف سوخت : جعبه دنده اتوماتیک سی وی تی مصرف سوخت پایینی دارد این خود یک مزیت بزرگ برای آن به حساب می آید؛ زیرا با داشتن سرعت بالا فشار زیادی به موتور وارد نمی کند. این در حالی است که AT درد دنده های بالا فشار زیادی به موتور وارد می کند و موجب مصرف سوخت بالا تر نسبت به سی وی تی خواهد شد.
ضریب دنده ها : راننده در ام وی ام مجهز بهCVT متوجه تعویض دنده نمیشود زیرا ضریب دنده خاصی ندارد و نمی توان برای آن عدد خاصی انتخاب کرد. اما در گیربکس AT دنده ها به ترتیب از یک شروع می شوند و تعویض دنده با بالا رفتن سرعت انجام خواهد گرفت.
تجربه رانندگی : رانندگی با خودروی مجهز به CVT کسل کننده است و ممکن است حتی بعضی از افراد تصور کنند که این خودرو و جعبه دنده کند است، اما در واقع اینطور نیست زیرا راننده تعویض دنده را احساس نمی کند و باعث ایجاد همچین حسی می شود. البته بعضی از افراد CVT را برتر می دانند و احساس راحتی و آرامش بیشتری با آن دارند.
مزایای گیربکس اتوماتیک x22
- رانندگی راحت و بدون دردسر
- محبوبیت جعبه دنده اتوماتیک
- هزینه تعمیر کمتر نسبت به CVT و DCT
- شروع حرکت بدون تاخیر
- تعویض دنده نرم و بی صدا
معایب گیربکس اتوماتیک x22
- هزینه تعمیرات بیشتر نسبت به جعبه دنده های دستی
- بیشترین اتلاف انرژی میان گیربکس ها
- هزینه ساخت بالاتر از دیگر گیربکس ها
- مصرف سوخت بالاتر از جعبه دنده دستی
نکاتی برای نگهداری از گیربکس اتوماتیک ام وی ام x22
سرویس های دوره ای : با توجه به هزینه بالای تعمیر گیربکس اتوماتیک ام وی ام x22 نسبت به جعبه دنده های دستی بهتر است که سرویس های دوره ای آن را جدی بگیرید. برای انجام این کار هر چند ماه یکبار خودرویتان را نزد یک تعمیرکار متخصص ببرید تا به طور کامل گیربکس را بررسی و در صورت وجود مشکل آن را تعمیر کند.
تعویض به موقع روغن و فیلتر گیربکس : روغن و فیلتر سیستم انتقال قدرت x22 باید به موقع تعویض شوند. در هنگام سرویس گیربکس فقط تعویض روغن آن کافی نیست و باید کارتر آن را باز و فیلتر تعویض یا شستشو داده شود. رسیدگی به این نکته اهمیت زیادی دارد زیرا با گرفتن آن جریان عبوری روغن کمتر شده و باعث آسیب دیدن یا حتی سوختن جعبه دنده خواهد شد. بنابراین انجام این کار افزایش طول عمر گیربکس خودرویتان را به دنبال دارد.
برای انجام این کار هم باید به یک مرکز تخصصی مراجعه کنید زیرا تعمیرکاران کم تجربه اکثرا تعویض روغن را به صورت دستی انجام می دهند که این کار معایب زیادی دارد. یکی اینکه روغن کهنه و سوخته داخل مخزن گیربکس به طور کامل خالی نمی شود و با ریختن روغن جدید آن را هم فرسوده میکند. این در حالی است که در یک مرکز تخصصی مانند تهران گیربکس این عمل با استفاده از دستگاه ها و تجهیزات مدرن و روز انجام می گیرد و تمامی روغن کهنه به صورت کامل خارج و روغن تازه را جایگزین می کنند.
ممکن است سرویس کردن گیربکس خودرو کار ساده به نظر برسد اما باید توسط متخصص مربوطه انجام گیرد؛ زیرا در صورت استفاده از روغن اشتباه، تقلبی یا فاسد، کم بودن سطح روغن و یا به کارگیری واشرهای بی کیفیت پس از مدتی باعث روغن ریزی و کم شدن سطح آن می شود مشکلات و هزینههای زیادی را روی دوشتان میگذارد.
تماس با متخصص تعمیرات: 09122005630
مقالات مرتبط:
تعمیر گیربکس اتوماتیک جیلی gc6