نحوه استفاده از گیربکس اتوماتیک

شما در حال مشاهده هستید نحوه استفاده از گیربکس اتوماتیک

گیربکس‌های اتوماتیک موجب تسهیل رانندگی شده‌اند. خودروهایی که از این گیربکس‌ها بهره‌ می‌برند در بین مصرف‌کنندگان از محبوبیت بالاتری برخوردار هستند، زیرا برای به‌کارگیری آن‌ها دیگر نیازی به آشنایی با پیچیدگی‌های تنظیم میزان گاز و فشردن پدال کلاچ وجود ندارد. نحوه استفاده از گیربکس اتوماتیک بسیار ساده‌تر از آن چیزی است که اکثر افراد تصور می‌کنند. چنان چه مشکلی در گیربکس اتوماتیک خودرویتان به وجود بیاید تعمیرگاه تهران گیربکس آماده خدمات رسانی و اقدام به تعمیر گیربکس اتوماتیک می باشد.

مشاوره رایگان: 09122005630

برخلاف خودروهای دنده‌دستی یا Manual‌ در خودروهای اتوماتیک دیگر لازم نیست به‌عنوان یک راننده تمام حواس خود را به تعویض دنده در زمان مناسب اختصاص دهید. این گیربکس‌های موجود در چنین اتومبیل‌هایی به‌صورت خودکار و با توجه به میزان دور موتور فرایند تعویض دنده را انجام خواهند داد. اگر قصد دارید با روش استفادۀ صحیح از این گیربکس‌ها بیشتر آشنا شوید، ادامۀ متن را از دست ندهید.

استفاده از این نوع گیربکس بسیار ساده است.

حروفی که باید به خاطر بسپارید!

معنای حروف گیربکس اتوماتیک

پیش از هر چیز باید بگوییم که بهترین راه برای یادگیری نحوه استفاده از گیربکس اتوماتیک آن است که خودتان پشت فرمان اتومبیل بنشینید و روش کار با این نوع جعبه‌دنده را امتحان کنید. اصلی‌ترین عاملی که باید در خودروهای دارای گیربکس خودکار مدنظر قرار بگیرد، حروفی است که در کنار اهرم دنده حک می‌شود. این حروف به زبان لاتین هستند و اکثر رانندگان ایرانی با معانی آن‌ها آشنایی ندارند. خواندن مقاله نحوه روشن و خاموش کردن ماشین اتومات در این مورد توصیه می شود.

همین امر منجر می‌شود که چنین رانندگانی نتوانند به‌راحتی با گیربکس‌های اتوماتیک کنار بیایند و برخی دوباره به سراغ ماشین‌های دارای دنده‌دستی می‌روند!‌ این در حالی است که با به‌ خاطر سپردن معنای همین حروف می‌توانید برای همیشه از شر مشکلات و چالش‌های مربوط به خودروهای دنده‌دستی دوری کنید. نگران نباشید! به‌ خاطر سپردن این حروف و معنای آن‌ها دشوار نیست، تنها باید کمی به خودتان اعتماد داشته باشید.

حرف N در دنده‌های اتوماتیک به چه معناست؟

حرف N مخفف عبارت Neutral است. این کلمه در زبان انگلیسی به معنای خنثی است. در واقع هر وقت که دنده در این حالت قرار بگیرد، خودروی خود را در شرایط خلاص قرار داده‌‌اید. از دنده‌خلاص در شرایط استفاده می‌شود که قصد دارید بین دنده‌های مختلف جابه‌جا شوید. علاوه بر این، پشت چراغ‌قرمز باید دنده در N قرار بگیرد و سپس پای خود را روی پدال ترمز بگذارید.

اکثر خودروهای خارجی از گیربکس اتومات بهره می‌برند.

معنی حرف D در گیربکس اتوماتیک

آموزش نحوه استفاده از گیربکس اتوماتیک شامل شناخت حرف D نیز می‌شود. حرف D در گیربکس‌های اتوماتیک مخفف عبارت Drive است. این عبارت را می‌توان هم‌معنی با رانندگی کردن دانست. وقتی که قصد دارید خودرو خود را از سکون خارج کنید باید دنده را در این حالت قرار دهید. به یاد داشته باشید که پس از قرار گرفتن دنده در D دیگر لزومی به تغییر حالت دنده در زمان رانندگی وجود ندارد، مگر اینکه بخواهید توقف کنید. در این حالت گیربکس به شکل خودکار دنده‌ها را با توجه به دور موتور و سرعت شما تغییر می‌دهد.

چه زمانی گیربکس را در حالت P قرار دهیم؟

حرف P مخفف عبارت Park است. احتمالاً معنای این عبارت را به‌سادگی متوجه شده‌اید. اگر قصد دارید خودروی خود را در محل مشخصی پارک کنید، باید اهرم دنده در وضعیت P قرار بگیرد. در این حالت امکان حرکت خودرو وجود ندارد. از حالت P می‌‌توان برای پارک در سطوحی با شیب‌های مختلف استفاده کرد.

R در گیربکس‌های اتوماتیک چه زمانی استفاده می‌شود؟

آخرین حرف یا عبارتی که باید آن را یاد بگیرید R است. این عبارت مخفف کلمه Reverse محسوب می‌شود. البته برخی آن را مخفف عبارت Rear می‌دانند. در هر صورت باید بدانید که هر دوی این کلمات معنای به عقب رفتن را القا می‌کنند؛ بنابراین باید گفت که R در واقع همان دنده‌عقب است. اکثر افراد در زمان آشنایی با نحوه استفاده از گیربکس اتوماتیک این دنده را از یاد می‌برند.

قاعدتاً به‌عنوان یک راننده با شرایط به‌کارگیری این دنده آشنایی دارید. استفاده کردن از دنده‌عقب در خودروهای اتوماتیک بسیار راحت خواهد بود، زیرا دیگر لازم نیست دو کلاچ مختلف را به‌صورت هم‌زمان کنترل کنید. هر چقدر که گاز بدهید، سرعت حرکت شما در دنده‌عقب افزایش پیدا می‌کند. با شناخت معنای حروف گیربکس اتوماتیک مي‌توانید به یک راننده ماهر تبدیل شوید.

گیربکس اتومات مزایای متعددی نسبت به مدل دستی دارد.

روش استفاده از دنده دستی در گیربکس اتوماتیک

نحوه استفاده از دنده دستی در گیربکس اتوماتیک

در برخی از خودروهای دنده‌اتوماتیک، امکانی فراهم شده است که بتوانید حالتی شبیه به تعویض دنده‌دستی را نیز تجربه کنید. به این نوع گیربکس‌ها تیپ ترونیک گفته می‌شود، زیرا راننده می‌تواند در زمان دلخواه، روش تعویض دنده را تغییر دهد. البته باید به این نکته اشاره کنیم که روش استفاده از دنده‌دستی در این شرایط کاملاً متفاوت از چیزی است که در خودروهای داخلی می‌توان آن را مشاهده کرد.

گیربکس‌های تیپ ترونیک تنها با فشار یک دکمه از حالت اتومات به حالت دستی وارد می‌شوند. در این حالت می‌‌توانید با حرکت دادن اهرم دنده به سمت بالا، دنده را افزایش دهید و با حرکت دادن همین اهرم به سمت پایین، دنده کاهش پیدا می‌کند. در برخی از خودروها، دو عدد شیفتر (SHIFTER) پشت فرمان خودرو قرار می‌گیرد که باید به کمک آن‌ها نسبت به کاهش یا افزایش دنده‌ها اقدام کنید. این امر برخلاف نحوه استفاده از گیربکس اتوماتیک است.

یکی از این شیفترها در سمت راست و دیگری در سمت چپ فرمان قرار دارد. عملکرد شیفترها بسیار ساده است و تنها باید با یک فشار ساده آن‌ها را به سمت خود بکشید. به‌طورکلی باید بیان کرد روش به‌کارگیری دنده‌دستی در این جعبه‌دنده بسته به نوع خودرو متفاوت است. برخی از خودروها ممکن است شیفتر نداشته باشند و روند تعویض دنده به همان شکل عادی (حرکت اهرم به سمت بالا و پایین) صورت بگیرد.

گیربکس‌های اتوماتیک رانندگی کردن را تسهیل می‌کنند.

سخن پایانی

افرادی که تاکنون از گیربکس‌های اتوماتیک استفاده نکرده‌اند معمولاً فکر می‌کنند که استفاده کردن از چنین جعبه‌دنده‌هایی بسیار دشوار است. خوشبختانه باید گفت که این حرف صحت ندارد و رانندگی با خودروهای دارای گیربکس اتوماتیک بسیار راحت‌تر از رانندگی با خودروهای دارای گیربکس دستی است.

مهم‌ترین نکته در زمینۀ یادگیری نحوه استفاده از گیربکس اتوماتیک، آشنایی با معانی حروف موجود در کنار دسته‌دنده محسوب می‌شود. اگر بتوانید معنای حروف D، P، R و N‌ را به‌خوبی به ذهن بسپارید، قطعاً در رانندگی با خودروهای دنده‌اتومات مشکلی نخواهید داشت. تهران گیربکس می‌‌تواند کلیۀ ایرادهای فنی گیربکس اتوماتیک اتومبیل شما عزیزان را به‌طور کامل برطرف کند.

میلاد سرلک

میلاد سرلک هستم. مهندسی مکانیک خوندم و بیش از 16 سال سابقه تعمیر گیربکس خودرو دارم. 10 سالی هست که به صورت تخصصی تعمیر گیربکس اتوماتیک انواع خودروهای خارجی و ایرانی رو انجام میدم. هدفم اینه که تمامی تجارب شخصی، اطلاعات فنی و نکات مهم انواع گیربکس های اتوماتیک رو اینجا با شما به اشتراک بگذارم

دیدگاهتان را بنویسید