تقه زدن گیربکس اتوماتیک

تقه زدن گیربکس اتوماتیک به صورت مستقیم با یک آسیب یا خرابی گیربکس اتوماتیک در خودرو ارتباط دارد و این اتفاق خطرناک است. باید حتماً جهت رفع کردن آن اقدام و به یک تعمیرگاه تخصصی مراجعه نمایید.
 این مشکل به دلایل مختلف اتفاق می‌افتد، اما در خودروهای اتومات بیشتر دیده می شود.

 اگر شما هم با مشکل تقه زدن گیربکس خودرو مواجه شده اید و نمیدانید در این مواقع چه کاری انجام دهید و چگونه علت آن را کشف کنید، تا آخر این مطلب با هم با ما همراه باشید تا به بررسی این مشکل بپردازیم و راه ‌حل‌های آن را خدمتتان ذکر کنیم.

گیربکس اتوماتیک

جعبه دنده اتوماتیک جهت راحتی رانندگی و کارایی بهتر خودرو طراحی شده است و دارای مزیت‌های زیادی می باشد. این قسمت وظیفه تعادل سازی میان سرعت و نیرو را برعهده دارد و این کار نسبت به مدل دستی آسانتر است. در صورت مراقبت اصولی از آن به تعمیرات گیربکس اتوماتیک نیازی پیدا نخواهید کرد.

 جعبه دنده اتوماتیک موجب راحتی بیشتر راننده شده و تعویض دنده به مهارت خاصی نیاز ندارد. دقت داشته باشید که گیربکس اتوماتیک در فاصله میان ۳۰ تا ۴۵ کیلومتر کار کرد مورد بررسی و معاینه قرار بگیرد تا آسیب نبیند و مشکل پیدا نکند.

 یکی از شایع‌ترین مشکلات جعبه دنده اتوماتیک در اثر بی توجهی و عدم مراقبت از آن به وجود می‌آید. تقه زدن گیربکس اتوماتیک یکی از این مشکلات است که این اتفاق دلایل مختلفی دارد و به طور کلی با مشکلات مربوط به سیستم ان مرتبط است.
 با توجه به اهمیت بالا این قطعه در خودرو بروز هرگونه مشکل در آن، خود را به سرعت نشان می‌دهد و به همین دلیل همواره توصیه می‌کنیم که در صورت مشاهده کوچک‌ترین مشکل باید در صدد رفع آن برایید تا به دیگر قطعات خودرو آسیبی وارد نشود.

مهمترین دلیل تقه زدن گیربکس اتوماتیک چیست؟

این اتفاق به عنوان یک زنگ خطر شناخته می‌شود و نمایانگر وجود مشکل یا خرابی در قسمت‌هایی از گیربکس است. با توجه به اینکه جعبه دنده از قطعات مختلف و حساس ساخته شده است می‌تواند در عملکرد کلی خودرو تاثیر داشته باشد و بروز هرگونه خرابی آن منجر به مشکل پیدا کردن دیگر قطعات خواهد شد، پس بلافاصله پس از مشاهده تقه زدن گیربکس خودرو به تعمیرگاه تخصصی مراجعه کنید. زیرا فقط افراد متخصص و ماهر در زمینه تعمیر جعبه دنده می ‌توانند آن را به صورت اصولی بررسی و مشکلات را به درستی برطرف کنند.

 رانندگی صحیح و اصولی

رانندگی اصولی می‌تواند مشکلاتی ازجمله تقه زدن گیربکس خودرویتان را به دنبال داشته باشد و بسیاری از مشکلات جعبه دنده از همین سرچشمه می گیرد. مثلا هنگامی که به طور ناگهانی تغییر سرعت می‌دهید قسمت کامپیوتری جعبه دنده ضربه خواهد دید و در طول زمان، جعبه دنده خودرو فرسوده می شود و صدایی مانند تقه زدن را خواهد داد. تولید این نوع صداها می تواند برای سلامت خودرو مضر باشد و استهلاک آن را به دنبال داشته باشد.

خراب شدن شیشه رادیاتور

گیربکس اتوماتیک حتماً باید در یک محیط خنک کار کند، زیرا خنک ماندن آن بسیار با اهمیت است از این رو باید تعویض روغن آن را در زمانی مناسب انجام دهید زیرا روغن موجب خنک کنندگی جعبه دنده می‌شود و راندمان و عملکرد آن را بالا می برد.

 اگر نسبت به تعویض روغن گیربکس خودرو بی توجه باشید مشکلات زیادی در این قطعه حیاتی به وجود خواهد آمد. دقت داشته باشید که روغن یا مایعات مورد استفاده جعبه دنده با استفاده از شیر رادیاتور کنترل خواهند شد. اگر به هر دلیلی شیر ضربه ببیند و دچار مشکل شود نمی تواند عملکرد صحیح داشته باشد و در نتیجه حرارت جعبه دنده افزایش پیدا خواهد کرد و این نیز یکی از دلیل تقه زدن گیربکس اتوماتیک شناخته شده است.

عدم کیفیت مناسب روغن گیربکس

روغن مورد استفاده در جعبه های دستی و معمولی واسکازین است، اما در گیربکس اتوماتیک از روغن گیربکس استفاده می شود. بهره گیری از روغنی با کیفیت بالا موجب روان و همچنین خنک کردن جعبه دنده خواهد شد. با توجه به اینکه روغن موجود در جعبه دنده با گذشت زمان آلوده می‌شود به همین دلیل اجازه ورود این آلودگی ها را به قطعات جعبه دنده نمی‌دهد و  به صورت خشک کار می کند؛ از این رو اگر روغن گیربکس پس از مدتی کارایی خود را از دست دهد و حتماً باید تعویض شود زیرا موجب تقه زدن قطعات گیربکس خواهد شد.

جهت جلوگیری از این اتفاق لازم است که هر ۳۰ تا ۶۰ هزار کیلومتر روغن خودروتان را تعویض و سپس فیلتر را از آلودگی ها پاک کنید. برای انجام این کار بهتر است که به تعمیرگاه تخصصی مراجعه نمایید.

خراب شدن سوپاپ های جعبه دنده

یکی از دلایل تقه زدن گیربکس خودروها، معیوب بودن سوپاپ های آن است. در این شرایط که سوپاپ بتوانند به درستی کار کند روغن گیربکس تحت فشار قرار خواهد گرفت و روان سازی عملکرد جعبه دنده نیز اختلال پیدا کرده و نمی تواند به نحو صحیح کار کند، به همین دلیل در این مواقع صدای ضربه و تقه زدن را از جعبه دنده خودرویتان نخواهد شنید.

شل شدن اتصالات

یکی دیگر از دلایل تقه زدن گیربکس اتوماتیک می تواند به شل شدن اتصالات آن اشاره کرد. این مشکل مخصوصاً در میان جعبه دنده های دستی بسیار رایج است. در حالت کلی تقه زدن گیربکس خودروهای مختلف به دلیل دلایل مشابه ایجاد و اکثر اوقات به هم نزدیک اند.

تقه زدن گیربکس اتوماتیک هنگام دنده عقب

اگر هنگام دنده عقب صدا یا ضربه ای را احساس کردید به احتمال زیاد جعبه دنده خودرو دچار مشکل شده است. با قرار دادن خودرو در حالت دنده عقب، روند حرکت گیربکس برعکس می شود و همین موضوع موجب  تغییر کردن جریان روغن موجود در آن خواهد شد.

 اگر جعبه ‌دنده عملکرد سالمی نداشته باشد می تواند وضعیت خود را در هنگام دنده عقب گرفتن نشان دهد. پس اگر در این شرایط هر مشکلی را مشاهده کردید باید بلافاصله آن را تعمیر کنید تا مشکل بزرگتر نشود و پیشرفت نکند. از این رو بهتر است که به یک تعمیرگاه تخصصی برای رفع این ایرادات مراجعه نمایید تا مجبور به پرداخت هزینه‌های گزاف نشوید.

نگهداری از گیربکس اتوماتیک

با توجه به اینکه گیربکس یکی از اصلی ترین قطعات خودرو است حفاظت و نگهداری از آن اهمیت بسیار زیادی دارد. در ادامه قصد داریم چند نکته راجع به مراقبت از این قطعه حیاتی ذکر کنیم :

  • همواره سطح و کیفیت روغن گیربکس خودروتان را بررسی کنید.
  • دنده را روی حالت درست تنظیم کنید.
  • هر چند وقت یکبار سرویس های دوره ای را انجام دهید.

مقالات مرتبط:

تعمیر توربین گیربکس اتوماتیک

تعمیر ساعت گیربکس اتوماتیک

تعمیر شیر برقی گیربکس اتوماتیک

میلاد سرلک

میلاد سرلک هستم. مهندسی مکانیک خوندم و بیش از 16 سال سابقه تعمیر گیربکس خودرو دارم. 10 سالی هست که به صورت تخصصی تعمیر گیربکس اتوماتیک انواع خودروهای خارجی و ایرانی رو انجام میدم. هدفم اینه که تمامی تجارب شخصی، اطلاعات فنی و نکات مهم انواع گیربکس های اتوماتیک رو اینجا با شما به اشتراک بگذارم

دیدگاهتان را بنویسید