تعمیر توربین گیربکس اتوماتیک

شما در حال مشاهده هستید تعمیر توربین گیربکس اتوماتیک

توربین یا همان مبدل گشتاور در مجموعه انتقال نیرو است که نیرو توان و دور موتور را از طریق فلایول از موتور خودرو می گیرد و به شفت های ورودی گیربکس انتقال می دهد. ظاهر این قطعه شبیه پیراشکی است که توسط سه یا چهار پیچ بر روی فلایول نصب می شود.

تهران گیربکس مرکز تخصصی تعمیر توربین گیربکس

 توربین گیربکس اتومات نقش مبدل را ایفا می کند که نیروی محرکه را از موتور به گیربکس انتقال داده و موجب چرخش پمپ گیربکس خواهد شد. از طرفی فرانیک مکش موجب آغشته شدن روغن گیربکس برروی اجزای جعبه دنده خواهد شد. با خراب شدن این قطعه انتقال نیرو موتور به گیربکس مختل می ‌شود و موجب مشکل پیدا کردن خودرو در شتاب و حرکت یا خرابی گیربکس اتوماتیک خواهد شد. توربین در جعبه دنده های اتوماتیک قسمتی از وظایف کلاچ را انجام می ‌دهد و به راننده این امکان را می دهد که ماشین درحال حرکت و درد دنده را بدون افت ناگهانی دور موتور متوقف کند .

 نحوه کار مبدل گشتاور مانند دو پنکه است که در مقابل هم قرار گرفته اند. توربین دارای سه بخش داخلی است که با هم در ارتباط اند و در مقابل هم کار می کنند تا نیروی تولیدی موتور را به گیربکس برسانند. این سه بخش شامل پمپ روغن، توربین و هسته است.

 پمپ روغن به محفظه مبدل و به میل لنگ متصل است و همانند موتور در حال دوران می باشد. توربین در داخل محفظه مبدل قرار گرفته است که به صورت مستقیم به ورودی سیستم انتقال نیرو متصل می باشد و موجب فراهم کردن قدرت لازم برای حرکت خودرو خواهد شد.

 دقت داشته باشید که خراب شدن توربین بر روی عملکرد خودرو تاثیر گذار است و ممکن است حتی مانع حرکت آن شود. از این رو قصد داریم علایم و نشانه های خراب شدن و تعمیر توربین گیربکس اتوماتیک را در این مطلب مورد بررسی قرار دهیم. با ما همراه باشید.

علایم خرابی توربین گیربکس اتوماتیک

علائم خرابی توربین گیربکس اتوماتیک

بررسی نشانه های خرابی توربین جعبه دنده اتومات جهت شناسایی ایرادات و رفع آنها انجام می گیرد. زیرا توربین یکی از مهمترین قطعات گیربکس است و در صورت خراب شدن برای حرکت و شتاب خودرو مشکلات زیادی را به وجود می‌آورد. با مشاهده هر یک از علائم خرابی این قطعه باید سریعاً به تعمیرگاه های تخصصی در این زمینه مراجعه کنید تا به سرعت و جهت رفع مشکلات آن اقدام کنند.

– شنیدن صداهای غیر عادی از توربین گیربکس

شنیدن صداهایی مانند تق تق و ضربه زدن هنگام شروع به حرکت یا استارت زدن، صدای توربین است. این اصلی ترین و شایع ترین نشانه های خرابی این قطعه می باشد. هنگام استارت زدن و یا گاز دادن به  صدای به وجود آمده دقت کنید و در صورت شنیدن هر صدای غیر عادی از قسمت زیرین خودرویتان بلافاصله جهت رفع آنها اقدام کنید.

– عدم توازن و وجود ضعف در حرکت خودرو

یکی دیگر از علایم خراب شدن گیربکس و ضعف و کندی خودرو در هنگام حرکت است. اگر در هنگام استارت و شروع به حرکت کردن خودرو مشاهده کردید که به کندی عمل می کند باید سریعاً به تعمیرگاه مربوطه مراجعه کنید تا مشکلات آن را برطرف کند.

– روغن ریزی

از بارزترین علائم خرابی توربین گیربکس اتومات مشاهده روغن ریزی در پشت پمپ است و این اتفاق می ‌تواند منجر به سوختن جعبه دنده خودرویتان شود. اگر دیر متوجه این اتفاق شوید تمام اجزای گیربکس از جمله پیستون های داخلی، باند و … بر اثر نرسیدن روغن می سوزند و به کل موجب استهلاک خودرویتان خواهد شد.

– مشاهده خوردگی دهانه جایگاه پمپ

یکی از علایم مشکل پیدا کردن توربین خورده شدن دهانه پمپ روغن است. زیرا این دهانه به صورت مستقیم به توربین متصل است و خورده شدن آن باعث لق شدن آن خواهد شد. در صورت بی ‌توجهی به این اتفاق کاسه نمد خراب می ‌شود و در نتیجه توربین می سوزد. با مراجعه سریع به تعمیرگاه جهت تعمیر آن از تمامی این اتفاقات جلوگیری کنید.

– روشن شدن چراغ اسنو خودرو

 از جمله نشانه های خراب شدن و نیاز به تعمیر توربین گیربکس اتومات روشن شدن چراغ  اسنو با استارت زدن خودرو است. این اتفاق منجر به تقه زدن خودرو خواهد شد.

 گرم شدن بیش از حد

یکی دیگر از نشانه های مشکل پیدا کردن مبدل گشتاور گیربکس خودرویتان چشمک زدن دماسنج است که این خود نشانه گرمای بیش از حد آن است. این اتفاق ممکن است در اثر کاهش میزان فشار روغن یا عملکرد نادرست شیر برقی اتفاق بیفتد. از طرفی لغزش در هنگام رانندگی نیز می ‌تواند باعث گرم شدن بیش از حد این قطعه شود. این گرم شدن می ‌تواند موجب ساییدگی قطعات داخلی جعبه دنده شود، به این ترتیب توربین نمی تواند وظیفه اصلی خود را به درستی انجام دهد.

روغن گیربکس نامناسب

با توجه به اینکه مبدل گشتاور با روغن گیربکس پر می شود اگر روغن آلوده، حاوی براده لجن و غیره باشد نشانه آسیب دیدن انتقال است. برای جلوگیری از این اتفاق باید از کیفیت روغن خودرویتان اطمینان داشته باشید.

اقدامات مهم هنگام خراب شدن توربین گیربکس

  • جهت جلوگیری از داغ شدن روغن گیربکس خودرویتان به خصوص در هنگام  توقف در ترافیک های طولانی مدت، دنده خودرو را از درایو به حالت پارک تغییر دهید.
  • کند حرکت کردن خودرو در سربالایی ها را با ضعف عملکرد توربین اشتباه نگیرید و آن را دستکاری نکنید.
  • همواره میزان روغن گیربکس خودرویتان را بررسی کنید تا در صورت لزوم تعویض شود.
  • همواره دیاگ شیر برقی را بررسی کنید زیرا بر روی میزان فشار جعبه دنده خودرو تاثیر دارد.

 تعمیر توربین گیربکس اتومات

با مشاهده هر یک از علائم ذکر شده باید به تعمیرگاه تخصصی برای تست و تعمیر توربین گیربکس اتومات مراجعه کنید تا ایرادات آن را سریعاً رفع کنند. دقت داشته باشید که هر تعمیرگاهی تخصص لازم جهت تعمیر این قطعه را ندارد و حتماً باید به مراکز تخصصی تعمیر گیربکس اتومات مراجعه کنید. تهران گیربکس که از این مراکز معتبر تر است که از تعمیر کارانی کاربلد و متخصص تشکیل شده است و تمامی ایرادات گیربکس خودرو را در سریع ترین زمان ممکن پیدا و در صورت رضایت شما، آن را تعمیر می کنند.

مقالات مرتبط:

تعمیر ساعت گیربکس اتوماتیک

تعمیر شیر برقی گیربکس اتوماتیک

تقه زدن گیربکس اتوماتیک

دیدگاهتان را بنویسید