خرابی خنک کن گیربکس چیست؟ علائم و علت خرابی آن

شما در حال مشاهده هستید خرابی خنک کن گیربکس چیست؟ علائم و علت خرابی آن

در این بخش به طور کامل به معرفی خنک کن گیربکس پرداخته شده است. سپس علائم و دلایل خرابی، راه­ های پیشگیری از خرابی و هزینه­ های تعمیر خنک کن گیربکس بیان شده است.

معرفی خنک کن گیربکس و اجزای آن

خنک‌کن گیربکس به‌ عنوان یکی از اجزا گیربکس اتوماتیک مانند یک رادیاتور کوچک برای گیربکس های اتوماتیک عمل می‌کند. این دستگاه مشابه رادیاتور موتور، وظیفه خنک کردن روغن گیربکس را بر عهده دارد. روغن داغ گیربکس از طریق یک خط فلزی خارج می‌شود و پس از ورود به خنک‌کن، دمای آن کاهش می‌یابد.

پس از حذف گرما، روغن از طریق یک خط دیگر به گیربکس بازمی‌گردد.عملکرد صحیح خنک‌کن به کارایی مطلوب گیربکس کمک می‌کند و موجب عملکرد بهینه آن می‌شود. این موضوع باعث تعویض نرم‌تر دنده‌ها و همچنین افزایش عمر مفید گیربکس می‌شود.

خنک‌کننده‌های گیربکس به عنوان مجموعه تجهیزاتی عمل می کنند که برای کاهش دما و حفظ کارایی گیربکس‌ها طراحی شده‌اند. بنابراین اجزای اصلی خنک‌کننده‌ گیربکس شامل موارد زیر است:

  1. رادیاتور: مهم ترین وظیفه رادیاتور خنک‌کردن روغن گیربکس است که از طریق تبادل حرارت با هوای محیط صورت می گیرد.
  2. پمپ روغن: این پمپ حرارت را از گیربکس می گیرید. برای این امر پمپ، روغن گیربکس را به رادیاتور و سایر اجزا منتقل می‌کند.
  3. مبدل حرارتی: این دستگاه حرارت بین روغن گیربکس و سیال خنک‌کننده را انتقال می دهد.
  4. فیلتر روغن: برای حذف آلودگی‌ها و ذرات معلق از روغن است.
  5. سنسورها و دستگاه‌های کنترل دما: در صورت افزایش بیش از حد دما این سیستم ها از کار می افتند.
  6. خنک کننده هوا: این بخش، در برخی مدل ها از خودروهای خاص دیده می شود که دارای فن‌های متفاوتی می باشد.

این اجزا خنک کننده گیربکس را تشکیل می دهند و سعی می کنند تا دمای گیربکس را در محدوده ایمن نگه‌دارند و باعث بهبود عملکرد خودرو شوند. در نتیجه هر گونه اختلال در این اجزا باید فورا توسط تعمیرکار در زمینه تعمیر گیربکس اتومات بررسی شود.

مشاوره رایگان: 09122005630

نقش خنک کن گیربکس

خنک کن گیربکس می تواند برای هر نوع گیربکس اتوماتیک و دستی مشاهده شود. اما با توجه به اهمیت گیربکس اتوماتیک، فراوانی خنک کن گیربکس اتوماتیک بیشتر است. بنابراین خنک کن گیربکس اتوماتیک عموما از دو بخش اصلی تشکیل شده است. بخش ابتدایی رادیاتور گیربکس است که این بخش خنک کردن روغن گیربکس را انجام می دهد و بخش دیگر پمپ روغن گیربکس است که وظیفه انتقال روغن گیربکس به رادیاتور را دارد.

نقش اصلی خنک کن گیربکس اتوماتیک به این شکل است که ابتدا روغن گیربکس توسط پمپ روغن گیربکس به رادیاتور منتقل می‌شود. سپس در رادیاتور، روغن گیربکس توسط آب خنک شده و مجددا به گیربکس باز می‌گردد.

علائم خرابی خنک کن گیربکس

علائم خرابی خنک کننده گیربکس

علائم خنک کن گیربکس بسته به نوع مدل خودروی شما دارد. اما به طور کلی می توان علائم خرابی این قطعه را موارد زیر برشمرد:

  1. روشن شدن چراغ چک موتور
  2.  نشتی یا کاهش سطح روغن گیربکس
  3. افزایش دمای روغن گیربکس
  4. استشمام بوی سوختگی از گیربکس
  5. تقه زدن و شنیدن اصوات ناهنجار از گیربکس مانند صداهای زوزه، ضربه و یا خُرخُر 
  6. عملکرد نادرست گیربکس
  7. احساس لرزش و لغزش ناشی از خرابی بلبرینگ‌ها یا چرخ دنده‌ها

مزایای تعمیرگاه تخصصی تهران گیربکس

تماس با سرپرست تعمیرگاه: 09122005630

دلایل خرابی خنک کن گیربکس

خرابی خنک کن گیربکس به عنوان یکی از علائم خرابی گیربکس اتوماتیک با توجه به مدل خودرو می تواند ایجاد شود. اما به طور کلی می توان علائم نقص یا خرابی خنک کن گیربکس را موارد زیر دانست.

  1. کثیف یا آلوده شدن روغن گیربکس
  2. نشتی آب از رادیاتور
  3. خوردگی اجزای داخلی خنک کن گیربکس
  4. نقص در قطعات فرعی
  5. مسدود شدن مجرای خنک کن گیربکس

راه ­های پیشگیری از خرابی خنک کن گیربکس

ابتدایی ترین توصیه، همواره توجه به کوچک ترین علائم خرابی خنک کن گیربکس نظیر لرزش، تقه، روشن شدن چراغ ها و شنیدن اصوات ناهنجار، استشمام بوی سوختگی و..است. در نتیجه انتظار می رود رانندگان و دارندگان خودروها با یک مکانیک متخصص مشورت کنند و مشکلات خودروی خود را شناسایی کرده و در صدد رفع آن بربیایند. بنابراین توصیه می شود، حتما موارد زیر را لحاظ کنند.

  1.  انجام سرویس‌های منظم دوره‌ای جهت بررسی خنک کن گیربکس
  2.  رانندگی محتاط به دور از سرعت گیری های هیجانی که منجر به آسیب به قطعات گیربکس نظیر خنک کن گیربکس شود.
  3. پرهیز از تغییرات سریع و ناگهانی سرعت
  4. بررسی قطعات فرعی در هر دوره زمانی مشخص
  5.  انجام تست های تشخیصی

هزینه تعمیر خنک کن گیربکس

هزینه تعمیر کردن خنک کننده گیربکس

هر گونه هزینه تعمیرات و تعویض خنک کن گیربکس معمولاً بستگی به نوع خرابی، مدل و سال تولید خودرو، قطعات مورد نیاز برای تعمیر و همچنین هزینه نیروی کار و مکانیکی دارد. اما در رابطه با قیمت خنک کن گیربکس نیز می توان بیان کرد که با توجه به نوع خودرو متغیر است. اما به طور کلی عموما هزینه تعمیر هر شیر برقی بین دو میلیون تا دو میلیون پانصد هزار تومان است.

استعلام هزینه تعمیر: 09122005630

سوالات متداول

چگونه مشکلات خنک کن گیربکس را تشخیص دهیم؟

تشخیص میزان خرابی و خسارت خنک کن گیربکس بسته به نظر کارشناسان و متخصصان آشنا با این قطعه، به هنگام بازدید و انجام تست از خودروها دارد. اما توصیه می شود، با مشاهده اولین نمودهای خرابی به کارشناسان و متخصصان این حوزه مراجعه کنید.

تعمیر خنک کن گیربکس به چه صورتی انجام می گیرد؟

بسته به مقدار خرابی خنک کن گیربکس و با توجه به نظر کارشناسان تعویض، تعمیر و نوسازی می تواند صورت گیرد. در اغلب موارد توصیه به تعمیر می شود.

 در سرویس های دوره ای متخصصان چه مواردی را مد نظر دارند ؟

متخصصان و کارشناسان حرفه ای در سرویس های دوره ای به بازدید خنک کن گیربکس می پردازند. رانندگان و دارندگان انواع خودروها باید در نظر داشته باشند که این سرویس های دوره ای مطابق با شرایط استاندارد باشد و در زمان های مقرر به انجام این امر اهتمام ورزند.

چه تست هایی برای شناسایی خرابی خنک کن گیربکس وجود دارد ؟

انواع تست های مختلف برای شناسایی خرابی خنک کن گیربکس وجود دارد. به طور کلی با توجه به انواع خودروهای موجود برای شناسایی خرابی در خنک کن گیربکس می توان از روش های زیر استفاده کرد:

  1. بررسی درزها و اتصالات گیربکس
  2. بررسی سطح روغن گیربکس
  3. تست عملکردی
  4. تست با دستگاه های تحلیل لرزش
  5. تست فشار روغن

اگر در هر یک از این تست‌ها کارشناسان نتایج غیر طبیعی را مشاهده کنند، به شما توصیه می شود که با مراجعه به مراکز تخصصی، خنک کن گیربکس را بررسی و تعمیر کنید.

دیدگاهتان را بنویسید