کامپیوتر گیربکس یا TCU چیست و چگونه کار می کند؟

شما در حال مشاهده هستید کامپیوتر گیربکس یا TCU چیست و چگونه کار می کند؟

در این بخش به طور کامل به معرفی کامپیوتر گیربکس یا TCU و اینکه چگونه کامپیوتر گیربکس یا TCU کار می کنند پرداخته شده است. سپس علائم و دلایل خرابی، راه­ های پیشگیری از خرابی و هزینه­ های تعمیر کامپیوتر گیربکس یا TCU بیان شده است.

معرفی کامپیوتر گیربکس یا TCU

کامپیوتر گیربکس که با نام اختصاری TCU نیز شناخته شده است، در واقع همان واحد کنترل الکترونیکی خودرو است که در خودروهای اتوماتیک نحوه و زمان تعویض دنده را تخمین می زند. این امر موجب می شود که خودروی شما علاوه بر عملکرد صحیح و مطلوب، مصرف سوخت بهینه تری داده باشد. لغت TCU به معنای واحد کنترل گیربکس است.

خودروهایی که دارای گیربکسی های اتوماتیک هستند، عموما داری مصرف سوخت بالایی می باشند. در خودروهای اتوماتیک کامپیوتر گیربکس بر تمام داده های دریافتی نقش نظارتی دارد. در مواقع ایجاد مشکل، چراغ چک خودرو روشن می شود که در این صورت نیاز است به تعمیرگاه مراجعه نمایید و از کارشناسان ما در زمینه تعمیرات گیربکس اتومات کمک بخواهید.

مشاوره رایگان: 09122005630

نقش کامپیوتر گیربکس یا TCU

مهم ترین نقش کامپیوتر گیربکس به عنوان یکی از اجزا گیربکس اتوماتیک کنترل تعویض دنده ها است. در واقع کامپیوتر گیربکس نقش راهبردی در تعویض دنده دارد. این بدین معنا است که کامپیوتر گیربکس تعیین می کند که خودرو در چه دنده ای و با چه سرعتی حرکت کند.کامپیوتر گیربکس کنترل 7 بخش را بر عهده دارد، این بخش ها شامل موارد زیر است:

  1. دور موتور
  2. سرعت خودرو
  3. سنسور دما و فشار مایع گیربکس
  4. میزان فشار گاز
  5. انتخاب دنده و حالت اهرم دنده
  6. بار موتور از سنسور MAF از طریق ECU موتور
  7. دمای مایع خنک کننده موتور

TCU چگونه کار می کند؟

به طور کلی کامپیوتر گیربکس در هر نوع خودرو، سیگنال های ورودی را از سنسورهای مختلف آن خودرو دریافت می کند. سپس هر سگنال را با توجه به ماهیتی که دارد، به قسمت های مدنظر ارسال می کنند. در نتیجه باعث بهبود عملکرد خودرو می شود. کامپیوتر گیربکس یک جزء جدایی ناپذیر از گیربکس های اتوماتیک است.

علائم خرابی کامپیوتر گیربکس

نشانه های خرابی کامپیوتر گیربکس

علائم خرابی کامپیوتر گیربکس بسته به نوع مدل خودرو دارد. اما به طور کلی می توان علائم خرابی را موارد زیر دانست.

  1. روشن شدن چراغ چک موتور
  2. روشن شدن چراغ اخطار گیربکس به علت نشتی یا کاهش سطح روغن گیربکس
  3. خاموش شدن خودرو در حین تعویض دنده
  4. ایجاد مشکل در تعویض دنده
  5. افزایش مصرف سوخت خودرو
  6. لغزش دنده
  7. خودرو بر روی حال اضطرار قرار بگیرد
  8. نمایش کدهای خطا در کامپیوتر گیربکس

دلایل خرابی کامپیوتر گیربکس

کامپیوتر گیربکس بسته به نوع مدل خودرو می تواند به دلایل متفاوتی دچار نقص یا خرابی شود. اما به طور کلی می توان علائم نقص یا خرابی را موارد زیر دانست.

  1. نقص در سیستم هیدرولیک در قالب نشستی و کاهش سطح فشار روغن گیربکس نمایان می شود.
  2. نقص در سیستم الکترونیکی: نقص سنسور ها و مدارهای الکتریکی باعث ارسال داده های اشتباه به کامپیوتر گیربکس می شود که این امر می‌تواند کامپیوتر گیربکس را خراب کند و عملکرد صحیح آن را مختل کند.
  3. نقص در قطعات فرعی عامل دیگری که می‌تواند کامپیوتر گیربکس را خراب کند، قطعات فرعی نظیر فیوزها، سوئیچ‌ و …است. اغلب رانندگان از توجه به این اجزای کوچک غافل هستند.
  4. استفاده نادرست : تغییرات ناگهانی سرعت و ترمزهای متعدد و ناگهانی ممکن است، سبب آسیب به کامپیوتر گیربکس شود.
  5. شرایط جوی نامناسب:با نفوذ آب به بخش داخلی گیربکس، کامپیوتر گیربکس مختل شده و عملکرد صحیحی را نشان نمی دهد. همچنین افزایش بیش از حد دما می تواند باعث نقص فنی بخشی از اجزای مرتبط با کامپیوتر گیربکس شود.

مزایای تعمیرگاه تخصصی تهران گیربکس

راه ­های پیشگیری از خرابی کامپیوتر گیربکس

ابتدایی ترین توصیه، توجه به کوچک ترین علائم خرابی نظیر لرزش، تقه، روشن شدن چراغ ها و..است. در نتیجه انتظار می رود رانندگان و دارندگان خودروها با یک مکانیک متخصص مشورت کنند و مشکلات خودروی خود را شناسایی کرده و در صدد رفع آن بربیایند. بنابراین توصیه می شود، موارد زیر را لحاظ کنند.

  1.  انجام سرویس‌های منظم دوره‌ای جهت بررسی کامپیوتر گیربکس
  2.  رانندگی محتاط به دور از سرعت گیری های هیجانی که منجر به آسیب به قطعات کامپیوتر گیربکس می شود. زیرا کامپیوتر گیربکس در نزدیکی گیربکس تعبیه شده است
  3. پرهیز از تغییرات سریع و ناگهانی سرعت
  4. بررسی قطعات فرعی در هر دوره زمانی مشخص
  5. بررسی کامپیوتر گیربکس و نرم افزارهای مرتبط با آن توسط کارشناسان و متخصصان
  6. بررسی سیستم های هیدرولیکی و انجام تست های تشخیصی

هزینه تعمیر کامپیوتر گیربکس

هزینه تعمیر کامپیوتر گیربکس

هر گونه هزینه تعمیرات و تعویض کامپیوتر گیربکس معمولاً بستگی به نوع خرابی، مدل و سال تولید خودرو، قطعات مورد نیاز برای تعمیر و همچنین هزینه نیروی کار و مکانیکی دارد. اما در رابطه با قیمت کامپیوتر گیربکس نیز می توان بیان کرد که با توجه به نوع خودرو متغیر است.

به طور مثال در ماشین آلات صنعتی هزینه تعمیر کامپیوتر گیربکس ممکن است بسته به نوع مشکل، برند و مدل دستگاه بسیار بالا باشد. در حالی که در خودروهای معمولی این هزینه تفاوت چندانی با ماشین آلات صنعتی دارد.

استعلام هزینه تعمیر: 09122005630

سوالات متداول

چگونه مشکلات کامپیوتر گیربکس را تشخیص دهیم؟

تشخیص میزان خرابی و خسارت کامپیوتر گیربکس بسته به نظر کارشناسان و متخصصان آشنا با این قطعه، به هنگام بازدید و انجام تست از خودروها دارد. اما توصیه می شود، با مشاهده اولین نمودهای خرابی به کارشناسان و متخصصان این حوزه مراجعه کنید.

 تعمیر کامپیوتر گیربکس به چه صورتی انجام می گیرد؟

بسته به مقدار خرابی کامپیوتر گیربکس و با توجه به نظر کارشناسان تعویض، تعمیر و نوسازی می تواند صورت گیرد. در اغلب موارد توصیه به تعمیر کامپیوتر گیربکس می شود.

در سرویس های دوره ای متخصصان چه مواردی را مد نظر دارند ؟

متخصصان و کارشناسان حرفه ای در سرویس های دوره ای غالبا به بازدید کامپیوتر گیربکس می پردازند. رانندگان و دارندگان انواع خودروهای موجود باید در نظر داشته باشند که این سرویس های دوره ای مطابق با شرایط استاندارد باشد و در زمان های مقرر به انجام این امر اهتمام ورزند.

چه تست هایی برای شناسایی خرابی کامپیوتر گیربکس وجود دارد ؟

انواع تست های مختلف برای شناسایی خرابی کامپیوتر گیربکس وجود دارد که در این میان، می توان به تست هایی نظیر تست فشار روغن، مولتی متر، آنالیزور گیربکس،تست با دستگاه اسکنر گیربکس، تست آب و هوا، تست ترمز، تست شتاب سنجی ، ترمز و بسیاری دیگر از تست هایی از این قبیل اشاره کرد.

دیدگاهتان را بنویسید