سیستم دایرکت درایو (DDS)

شما در حال مشاهده هستید سیستم دایرکت درایو (DDS)

سیستم دایرکت درایو (DDS) یا درایو مستقیم کونیگزگ یک سیستم اختصاصی برای تعویض دنده است که آقای کریستین فون کونیگزگ آن را اختراع کرد. این گیربکس برای نخستین بار در محصولات شرکت خودروسازی Koenigsegg به کار رفت و امروزه از آن به‌عنوان یکی از پیشرفته‌ترین سیستم‌های گیربکس در جهان یاد می‌کنند. این گیربکس دارای پتنت یا حق اختراع است و به همین دلیل تنها تعداد محدودی از ماشین‌ها، چنین سیستم خاصی دارند.

اولین مدل از کونیگزگ که سیستم دایرکت درایو در آن به کار رفت regear بود. از آن زمان تا کنون این شرکت خودروسازی همواره در تلاش است تا سیستم دایرکت درایو را بهبود بخشد و آن را به سطح بالاتری ببرد. وجود این سیستم در درون اتومبیل عملاً نیاز به گیربکس را از بین می‌برد و به همین جهت برای خودروهایی که دارای قابلیت EV (ELEVCTRONIC VEHICLE) هستند بهترین گزینه است.

بروز هر گونه اختلال در این سیستم توسط کارشناسان ما در زمینه تعمیر گیربکس اتوماتیک بررسی و برطرف خواهد شد. جهت عیب یابی و مشاوره رایگان با کارشناسان ما تماس بگیرید.

مشاوره رایگان: 09122005630

 با ما همراه باشید تا در ادامۀ متن بیشتر به این سیستم بپردازیم.

هایدرا کوپ (Hydra Coup)

در سیستم دایرکت درایو (DDS) یک تکنولوژی اختصاصی با نام هایدرا کوپ وجود دارد. هایدرا کوپ را می‌توان یک نوع کوپلینگ هیدرولیک دانست که به‌صورت ویژه تنها برای اتومبیل‌های ساخت شرکت کونیگزگ مورد استفاده قرار می‌گیرد. این یک مبدل گشتاور فوق‌العاده است که حتی می‌‌توان آن را در بازه‌های زمانی مختلف قفل کرد. بهره‌گیری از هایدرا کوپ در سیستم دی دی اس منجر می‌شود که راننده شاهد تعویض دنده‌ها به شکل آرام، اما با سرعت بالا باشد. این تکنولوژی اجازه می‌دهد تا نیرو را از موتور احتراقی به بخش محرکه انتقال دهیم.

برخورداری از سه موتور الکتریکی

در درون سیستم دایرکت درایو کونیگزگ از سه موتور الکتریکی متفاوت استفاده شده است که همۀ آن‌ها آزمایش‌های بسیار زیادی را پشت سرگذاشته‌اند؛ بنابراین می‌توان بیان کرد که هر سه موتور تا حد امکان بهینه‌سازی شده‌اند و از نظر تکنولوژي ساخت، بی‌نظیر هستند. وظیفۀ اصلی سه موتور مذکور پاسخ‌دهی به نیازهای راننده است. در واقع‌ آن‌ها موظف هستند تا براساس نیاز، نحوۀ حرکت خودرو در سرعت‌های بالا را کنترل کنند؛ آن هم بدون اینکه محدودیتی برای رانندگان ایجاد شود.

dds دارای حق اختراع اختصاصی است.

مهم‌ترین ویژگی‌های سیستم دایرکت درایو

مشخصه های سیستم دایرکت درایو

در اتومبیل رگرا که از سیستم دایرکت درایو (DDS) بهره می‌برد شاهد استفاده از فناوری‌های گوناگونی هستیم، اما بیش از هر چیز ویژگی‌های dds نظر ما را به سوی خود جلب می‌کند. نباید فراموش کرد که رگرا عملاً گیربکس جداگانه ندارد و تمامی روند تعویض دنده با کمک dds صورت می‌گیرد؛ بنابراین وظیفۀ بسیار مهمی بر عهدۀ این بخش از خودرو است. این موضوع وقتی اهمیت پیدا می‌کند که بدانید رگرا میزان گشتاور مناسب برای رسیدن به دنده هفت را نیز فراهم می‌کند.

در سیستم دایرکت درایو از دو قابلیت مختلف استفاده شده است تا ثبات کلی خودرو در زمان رسیدن به سرعت‌های بالا حفظ شود. این دو سیستم عبارت‌اند از ICE و EP که گزینۀ اول مربوط به کنترل کردن روند احتراق داخلی و گزینۀ دوم نیز مربوط به کنترل میزان قدرت الکتریکی خودرو است. این موارد در کنار هم اجازه می‌دهند تا دور موتور رگرا به هشت هزار دور در دقیقه برسد که خود امری خارق‌العاده محسوب می‌شود.

به علاوه، این دو قابلیت به راننده اجازه می‌دهند تا میزان گشتاور ناشی از موتور الکتریکی را با سرعت بی‌نظیری به صفر برساند. این امر موجب می‌شود تا خودرو در کوتاه‌ترین زمان ممکن بایستد و خطر تصادف در شتاب بالا عملاً به پایین‌ترین حد خود برسد. با توجه به همین موارد می‌توان درک کرد که چرا بسیاری از خودروسازها به دنبال سیستم دی دی اس هستند. خواندن مقاله انواع گیربکس اتوماتیک  برای اگاهی بیشتر در این مورد پیشنهاد می شود.

تفاوت در نحوه انقال قدرت

در سیستم دایرکت درایو (DDS) برای هر میزان سرعت پیش‌بینی‌های مختلفی صورت گرفته است. این موضوع به‌خصوص در خودروهایی که به جای گیربکس از دی دی اس بهره مي‌برند ضروری به نظر می‌رسد. تا سرعت‌های زیر صد و پنجاه کیلومتر، بخش ICE مشغول به کار است و وظیفه دارد تا نیروی تولیدشده توسط موتور را به بهترین شکل ممکن به کار بگیرد. این امر موجب کاهش مصرف سوخت می‌شود. در سرعت‌های صد و پنجاه تا چهارصد کیلومتر در ساعت،‌ بخش ICE جای خود را به بخش EP می‌دهد.

این گیربکس برای خودروهای الکتریکی عالی است.

سخن پایانی

وقتی که صحبت از مهم‌ترین سیستم‌های جایگزین گیربکس در جهان به میان می‌آيد، همواره با نام dds روبه‌رو می‌شویم. در این سیستم عملاً نیازی به گیربکس نیست، زیرا دایرکت درایو به‎ صورت اتوماتیک روند تعویض دنده‌ها را با توجه به دور موتور و نیاز راننده انجام می‌دهد.

سیستم دایرکت درایو (DDS) که توسط کونیگزگ به کار رفت، امروزه نظر سایر خودروسازهای بزرگ جهان را به خود جلب کرده است. با انتخاب این سیستم می‌توان خودروهای الکتریکی بسیار پیشرفته و پرسرعتی را ساخت. در صورتی که نیازمند کسب اطلاعات بیشتر در این زمینه هستید، حتماً با کارشناسان در زمینه تعمیر گیربکس اتوماتیک ما تماس بگیرید تا شما را یاری کنند.

میلاد سرلک

میلاد سرلک هستم. مهندسی مکانیک خوندم و بیش از 16 سال سابقه تعمیر گیربکس خودرو دارم. 10 سالی هست که به صورت تخصصی تعمیر گیربکس اتوماتیک انواع خودروهای خارجی و ایرانی رو انجام میدم. هدفم اینه که تمامی تجارب شخصی، اطلاعات فنی و نکات مهم انواع گیربکس های اتوماتیک رو اینجا با شما به اشتراک بگذارم

دیدگاهتان را بنویسید